Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Klopp figyelmeztetett – Nem szabad leírni az Atléticót!

Ma este játsszák az Atlético Madrid – Liverpool BL-nyolcaddöntő első felvonását. A címvédő trénere, Jürgen Klopp megtartotta már ilyenkor szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját, ahol elmondta, szerinte nagyon nem lefutott ez a párharc. 

(Kép: as.com)

Bármennyire is ellenállhatatlannak tűnik idén a Liverpool, és bármilyen jó formában is van az angol bajnokságban lényegében bajnoknak tekinthető Klopp-legénység, a német menedzser szerint az Atlético Madrid ellen igen is nehéz párharc vár rájuk

“Nem játszanak most sem olyan rosszul, mint azt sokan gondolják.” – Kezdte ide vonatkozó gondolatmenetét Klopp.

“Az idei évben jelentősen változott a keretük, az átalakulás fázisát élik, amihez idő kell, ám az emberek hajlamosak ezt sokszor elfelejteni. Elvesztették, Godint, Juanfrant, Griezmannt, Gabit, akik nélkülözhetetlen kulcsembereik voltak korábban.” – Folytatta az ellenfél jellemzést a ‘Pool menedzsere.

“Nem hiszem, hogy az Atéticónál különösebben aggódnánk a csapatuk miatt. Pontosan tudják, hogy az átalakulás nem könnyű folyamat. Láttam már idén 5-6 meccsüket is, nem akarnak látványosan futballozni, és ugyan úgy az eredményességet tekintik elsődlegesnek. Utóbbi terén továbbra is nagyon jók, és ebben semmi kétségem sincs! Az Atlético Madrid egy gépezet, ha nem koncentrálsz maximálisan ellenük, nem lesz sok lehetőséget… Német vagyok, szeretem a precizitást, így nekem mindig is tetszett ez a futballfelfogás!” – Így Klopp, aki elmondta, hogy nem csak ezért várja izgatottan a találkozót.

“Simeonét nem ismerem közelről, de azt tudom, hogy világklasszis edző. 8 éve van a klubnál, ami igazán hosszú idő. Ebből 7 az Atlético történelmének egyik legszebb időszaka volt. Az emberek azt is mondják, hogy Simeonéval haosnlóak vagyunk érzelmi oldalról. Szerintem viszont ha én mondjuk 4-es szintén állok ezen a téren, ő 12-esen! Váltottunk pár üzenetet a meccs kapcsán is, és izgatottan várjuk az első találkozásunkat!” – Zárta mondandóját Klopp.