Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A statisztika is aggaszthatja a Juvét!

A lyoni vereség ténye és a mutatott játék önmagában is aggasztó lehet a Juventusra nézve, Maurizio Sarriéknak azonban jó pár statisztikai adat miatt is bőven van miért aggódniuk a visszavágó kapcsán. 

(Kép: goal.com) 

Annak ellenére, hogy az 1:0-ás vereség a torinói visszavágó előtt abszolút nem tekinthető ledolgozhatatlan hátránynak, a Juvénak illik most már nagyon is komolyan vennie az Olympique Lyon együttesét, pláne mondjuk az alábbi statisztikák miatt:

  • A Juventus először kapott ki az Olympique Lyon együttesétől. Korábban 4 meccsen 1 döntetlent értek el a franciák nagy nevű ellenfelükkel szemben, 3 vereség mellett – Sorsfordító győzelem?

  • A Juve legutóbb 2009-ben kapott ki a francia csapattól a Bajnokok Ligájában. Ugyan akkoriban a csoportkörben történt mindez, de a Girondins Bordeaux elleni idegenbeli 2:0-ás vereség, és a Torinóban elért 1:1 nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Juve csoportja harmadik helyezettjeként búcsúzott is a sorozattól.
  • A torinóiakkal 5 éve esett meg az a csúfság, hogy kaput eltaláló lövés nélkül maradtak Európában!
  • Hátul is vannak problémái a Juvénak, ezt jól jelzi például, hog legutóbbi 7 idegenbeli meccsükön rendre kaptak gólt minden sorozatot figyelembe véve.

Összegezve: Egyet kell értenünk a nemzetközi sportsajtó azon véleményével, hogy a március 17-ei meccsre látványosan javulnia kell a Juvénak, ha tovább akar jutni a motivációban az első meccs alapján látványosan föléjük kerekedő, a győzelemtől vélhetően még nagyobb lökést kapó franciák ellen.