Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: nehéz gyerekkoráról beszélt az izomkolosszus kiszemelt

Tizenegy éven keresztül az FC Barcelona utánpótlásában nevelkedett Adam Traoré. A 24 éves szélső manapság az angol Wolverhampton húzóembere, a szezon közben arról is szó volt, hogy a katalánok visszavásárolnák a mali származású játékost.

Traoré ideje 2015-ben járt le az FC Barcelonánál, ahol a B csapatban sikerült csak bizonyítania. A spanyol utánpótlás válogatottakat szintén végig járt támadó az Aston Villa, majd a Middlesbrough érintésével érkezett 2018-ban a Wolves-hoz.

A hihetetlen fizikai mutatókkal rendelkező sprinter állítólag még mindig képben van a Barcánál, így nem meglepő, hogy a katalán Sport riportot készített vele. Traoré gyermekkori és fiatalkori élményeiről is mesélt. Barcelona elővárosában, L’Hospitaletben született és nőtt is fel. Itt hamar kitűnt tehetségével, és a testvérével, Mohával így emlegették őket: „Hé, az a két barna nagyon jó!”.

L’Hospitalet bizony nem éppen a legélhetőbb része az egyébként remek Katalóniának, ezt pedig nagyon jól bizonyítják Traoré szavai is:

„Nekem és a testvéremnek is voltak dominikai barátaink, ahogy mindenkinek. Abban az időben népszerű volt bandákhoz tartozni. De nekünk más gondolkodásunk volt, focisták akartunk lenni. Benne voltam a bunyókban persze. Iskolába jártam, ahol voltak bandák. Folyamatosan harcoltunk egymással. Láttam fegyvereket, baseballütőket, késeket, mindent…”.

Adam Traoré jelenlegi szerződése 2023-ig érvényes a Wolves-szal.