Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagelsmann megtartaná Angelinót, de van egy bökkenő

A City-nek nem kellett, Németországban viszont egyelőre virágzik Angelino. A védőt szívesen meg is tartaná Nagelsmann, azonban ehhez pár dologra megoldást kell találni.

Kép: Daily Mail

Angelino gyorsan meggyőzte Nagelsmannt arról, hogy megérte bízni benne és megszerezni. A német tréner szeretné is végleg megvásárolni a spanyol játékjogát, ám figyelmeztették – nem lesz olcsó.

A Kicker nevű német lap írt arról, hogy a korábban a PSV-ben már bizonyító, majd a Manchester City-nél is megvillanó szárnyvédő remek benyomást tett Nagelsmannra. Az RB Leipzig játékoskerete amúgy is sokat változott a fiatal tréner nyári érkezése óta, de talán az összes érkező közül épp a spanyol illeszkedett be a leggyorsabban.

“Sok mindent másképp kell csinálnia, mint Pepnél. Elképesztően gyorsan alkalmazkodik és veszi át az új dolgokat. Ő az egyetlen érkezőnk, aki ilyen extrém gyorsasággal tudott alkalmazkodni ahhoz, ahogy én a futballról gondolkodom – csak támadószellemben, de ehhez ő már hozzászokhatott. Nem aggodalmaskodik túl sokat, csak magától teszi a dolgát. Sokat agyal a meccsek előtt, hogy mit kell majd tennie és mivel tehetné elégedetté az edzőjét.” – mondta Nagelsmann.

A lipcsei tréner arra is kitért, hogy nem feltétlenül csak védőként számítana Angelinóra, hiszen a támadások terén kiemelten hasznosnak tartja új játékosát. Ugyanakkor az sem titok, hogy nem adják olcsón – legalábbis német mércével nézve.

A Kicker szerint 20 millió euró a kivásárlási ára, a német edző szerint pedig még meg kell várni, hogy mennyi pénz lesz majd a kasszában a nyáron. Ez pedig a játékosmozgásoktól is függ, mondjuk hogy mi lesz Werner, vagy Upamecano sorsa. Ugyanakkor a mai futballban 20 millió nem sok pénz, főleg nem egy Bundesligában bajnokesélyes csapat számára. Ha Angelino bizonyít és stabil kezdő lesz, minden bizonnyal találnak rá módot, hogy megtartsák.