Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: 50 millió eurós kosarat kaptak januárban a katalánok!

Nem mindennapi akciót hajtott végre idén januárban a német labdarúgó bajnokságban szereplő Borussia Mönchengladbach. A Bajnokok Ligája-indulásra pályázó együttes az FC Barcelona igencsak jutányos ajánlatát utasította vissza.

A Sport Bild egy nagyon érdekes hírrel rukkolt elő. A német lap szerint az FC Barcelona a januári transzferablakot majdhogynem egy nagyon drága igazolással zárta. Állítólag a katalán kirakatcsapat az utolsó pillanatban bukott el az Alassane Plea kegyeiért folytatott küzdelemben.

A Bild szerint a Barca illetékesei tulajdonképpen már a színrelépésükkel meggyőzték az egyszer francia válogatott csatárt. Csakhogy a Borussia közbeszólt. A ’Gladbach ugyan méltányosnak találta, a jócskán 30 milliós becsült érték fölé lövő 50 milliós ajánlatot, ám végül nemet kellett mondaniuk. A német együttes vezetősége ugyanis tartott attól, hogy nem lennének képesek megfelelő minőségben pótolni Pleat, akinek kulcsszerepe van abban, hogy élnek a gárda Bajnokok Ligája álmai a következő szezont illetően.

A 27 esztendős Plea a huszonnyolc idei tétmeccsén nyolc gólt és nyolc gólpasszt osztott ki, miközben a szerződése még 2023-ig érvényes a munkaadójával.