Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honfitársa támogatja Cavani klubváltását

Ahogyan arról beszámoltunk, a PSG lejáró szerződésű uruguayi támadója Dél-Amerikai gigászhoz készül igazolni, ebben pedig legendás honfitársa is egyetért vele…

Nagyjából egy héttel ezelőtt röppent fel a hír, hogy a Paris Saint-Germain csapatánál lejáró szerződését nyáron meghosszabbítani nem szándékozó Edinson Cavani az európai kérők helyett inkább az argentin Boca Juniors gárdájához szándékozik igazolni.

Azóta a friss argentin bajnok vezetői is megerősítették, hogy dolgoznak az uruguayi sztár leigazolásán, és immár Cavani egykori válogatottbeli csapattársa, Diego Forlán is bátorítja őt a döntés meghozatalában:

“Óriási erősítés lenne a Boca számára a leigazolása. Biztos, hogy Edi több pénzt kereshetne Európában, de abban is biztos vagyok, hogy szakmailag sokkal nagyobb kihívás lenne számára a Bocába igazolni.” 

A 33 éves uruguayi csatár jelenleg már a hetedik szezonját tölti a PSG alkalmazásában, 2013-as leigazolása óta már kereken 200 találatot szállított a klub színeiben, ugyanakkor kevesebb játéklehetősége révén a francia bajnokság (Ligue 1) idei kiírásában 14 meccs alatt mindössze két gólt szerzett. Cavani emiatt egyre kevésbé érzi jól magát a francia fővárosban, nyári távozása immár biztosra vehető, eddig az érdeklődők közt leginkább az Atlético Madrid, a Chelsea és a Manchester United csapatát és az MLS-t emlegették vele kapcsolatban.

A párizsi kalandot megelőzően Cavani Európában eddig csak Olaszországban játszott, méghozzá a Palermo (2006-2010) és a Napoli (2010-2013) egyesületeiben.

További argentin focival kapcsolatos naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!