Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern legendája támadja a nagyravágyó kapust

Ahogyan arról az elmúlt időszakban többször is beszámoltunk, a Bayern München ezidáig sikertelenül próbált szerződést hosszabbítani első számú kapusával…

A Bayern München csapatának 34 esztendős világbajnok kapusa, Manuel Neuer nehezményezte, hogy a bajor sztárcsapat csupán két évvel szeretné meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését, hiszen ő négyéves új kontraktust szeretne, 2025-ig.

A nézeteltérés könnyen lehet, hogy már idén nyáron ahhoz vezethet, hogy Neuer közel egy évtized után elhagyja a Bayernt. A klub egykori legendás játékosa, Lothar Mätthaus abszolút nem ért egyet a sztárkapus álláspontjával:

“A hála nem egyirányú. Erre Manuelnek is emlékeznie kell. Értelmetlen makacsul ragaszkodni olyan szerződés megkötéséhez, amely – az időtartama miatt – a világ egyetlen nagy klubjában sem lenne elfogadható. Számomra Neuer továbbra is a földkerekség legjobb kapusa, ugyanakkor nem emlékszem, hogy bárki is nagyobb elismerést kapott volna a Bayern Münchenben. Nem tudom és nem is akarom elképzelni másik csapat mezében, de, ha ő úgy gondolja, hogy máshol jobban megbecsülik, akkor menjen. Szkeptikus vagyok abban, hogy talál-e ilyen egyesületet.”

A 92-szeres német válogatott Neuer egyébiránt 2011-ben ugyancsak a gelsenkircheniektől érkezett a Bayernhez, a Schalke színeiben nevelkedve öt szezonon át volt első számú kapus a kék-fehéreknél mostani klubját megelőzően.

Neuer 2013-ban tagja volt a BL-t, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyerő csapatnak, összességében pedig hét német bajnoki címet és három DFB-kupát nyert az együttessel.