Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Maradona a legrosszabb személyiség, akit ismertem!”

Az 1990-es olaszországi világbajnokság döntőjének játékvezetője, Edgardo Codesal az uruguayi Radio 1010 adásában tartott múltidézést, külön kitérve Diego Maradonára.

Az Argentína – (Nyugat-)Németország találkozón dirigáló sípmester elárulta, hogy már csupán Maradona miatt is felejthetetlen estéje volt Rómában.

“Maradonát ki kellett volna állítanom! Egyszerűen nem lehetett fegyelmezni! Amikor kiállítottam Pedro Monzont üvöltözött velem, és FIFA-rablásról beszélt. A legrosszabb személyiség, akivel valaha is találkoztam!” – Így Edgardo Codesal.

“Ha a szabályokhoz tartottam volna magam, egyértelmű, hogy ki kellett volna állítanom! Az egész stadion megsértette. Már a himnusz alatt elkezdte, amikor az olasz közönség kifütyülte az argentin himnuszt, amire Maradona a középső ujjával mutogatva reagált. Botrányosan viselkedett!” – Folytatta az uruguayi játékvezető.

“Mint játékos, nagy rajongója voltam én is Maradonának. Próbáltam őt nyugtatni, többször is felhívtam a figyelmét arra, hogy micsoda játékos ő, nem engedhet meg magának ilyesmit. A világ valaha volt egyik legjobb futballistájáról beszélhetünk. Összességében egy igazi vezető volt, aki mindent megtett a pályán. A játékát csak élvezni lehetett, de a viselkedése…” – Így Codesal.