Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Bale jönne, de vajon képes áldozatot is hozni?

Habár Gareth Bale is jelezte nemrég, hogy szívesen játszana az észak-amerikai profi labdarúgó bajnokságban (MLS), több bökkenője lehet a szerződtetésének. Az egyiken Bale kimondottan nagyot bukhat…

Talán a Real Madrid játékosa bele sem gondolt még, hogy az MLS-ben létezik egy úgynevezett fizetési sapka, amit a mostani, madridi fizetése önmagában kitenne – Ezt egyetlen franchise sem vállalhatja!

Ráadásul a koronavírus-járvány következtében úgy hírlik, hogy az MLS tárgyal a klubokkal arról, hogy a játékosok fizetését 50%-kal csökkentsék, miután több százmillió dollárnyi veszteséggel számolnak a világjárvány miatt.

További beszédes adat, hogy az MLS legjobban fizetett játékosa jelenleg Chicharito Hernández, az évi bruttó 9 millió dolláros gázsijával. Bale jelenleg nagyjából 14,5 millió eurót kap nettóban a Real Madridtól, amit mostani árfolyamon átszámolva bruttó 31 millió dollárt jelent évente…
Eközben pedig mondjuk Chicharito társai az LA Galaxy-nál átlagban nettó 590.000 dollárt keresnek évente…

“Az egyetlen elképzelhető megoldás, ha Bale beletörődik, hogy le kell mondani mostani fizetése nagy részéről, és elgondolkozik más lehetőségeken, mondjuk azon, hogy a szerződési jogokon keresztül generál magának bevételt. A kérdés tehát: a fizetése több mint felét feláldozza vajon egy amerikai szerződésért? Kétségeim vannak, de talán egészen más oldalról közelíti majd meg a döntését. Mondjuk figyelembe veszi, hogy mennyivel kisebb lenne rajta a nyomás az USA-ban, nyugodtabb életet élhet egy olyan társadalomban, ahol senki nem fogja kritizálni őt azért, ha golfozik!” – Idézi az As az észak-amerikai futball szakértőjét, Juan Arangot, aki a mexikói-amerikai televíziós csatornának, a TUDN-nek nyilatkozott a témában.

Jelen állás szerint több minden szól ellene, mint mellette, Bale szemszögéből nézve az  MLS-szerződést.