Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A-ban maradna a középpályás! – sajtóhír

Jelenleg kölcsönben szerepel az AS Románál az Arsenal örmény játékosa, Henrikh Mkhitaryan. A 31 esztendős futballista hosszabb távra is elkötelezné magát az olasz fővárosban.

Tavaly nyáron vette kölcsön a fővárosi alakulat az Arsenaltól Mkhitaryant. Az örmény középpályást a szezon során sérülések is hátráltatták, ám így is pályára tudott lépni 17 találkozón, ahol 6 gólt szerzett és 4 gólpasszt is kiosztott.

Mkhitaryan szeretne maradni a „Farkasoknál”, mivel jól érzi magát Olaszországban és a Roma együttese is szeretné igénybe venni a szolgálatait. Legutóbbi nyilatkozatában is azt hangsúlyozta az örmény, hogy szívesen maradna:

Amióta megérkeztem Rómába nagyon jól érzem magam a klubnál és a városban is. Jó lenne itt maradni. A fő célunk a Bajnokok Ligája indulás kiharcolása. Az emberek alábecsülik a Serie A-t, de szerintem egy nagyon jó bajnokságról beszélünk. A liga évről évre jobb lesz, elég csak megnézni, hogy milyen nevek érkeztek.

A 31 esztendős középpályás legjobb időszakát a Borussia Dortmundnál töltötte, Angliában viszont sem a Manchester Unitednél, sem az Arsenalnál nem tudott régi fényében tündökölni. Olaszországban még szeretne maradandót alkotni, mivel tudja, hogy már nincs sok év hátra számára a legmagasabb szinten.

Mkhitaryan piaci értékét a mértékadó transfermarkt 20 millió euróra becsüli. Szerződése jövő nyárig köti az „Ágyúsokhoz”.