Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Honvédnak volt nagyobb szerencséje

Az első tétmérkőzést játszották az új Puskás Arénában, ami nem csak a második tétmeccs (a Magyar Kupa döntője) főpróbája volt, de egy izgalmas elődöntő is egyben. 

https://www.instagram.com/p/CAqrTDXgyxc/

A két csapat ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta. Az MTK birtokolta többet a labdát, a Honvéd pedig próbált kontrázni, leginkább George révén. Majd, ahogy telt az idő a Honvéd átvette a mérkőzés irányítását.
Mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést. Az MTK legnagyobb helyzete,az első félidőben Katona Máté nevéhez fűződött, aki egy szép csellel leültette Hidi Patrikot, de lövését védte Tujvel. A Honvédnak sikerült is gólt szerezni a 41. percben, de Solymosi les miatt érvénytelenítette. Valószínűleg tévesen, de ami biztosan téves volt, az a félidő végén meg nem ítélt büntető. A tizenhatoson belül Varju hátulról felborította George-t, de az MTK kapott szabadrúgást.

A második félidő elején, kis híján megszerezte a vezetést a Honvéd, de Lanzafame ziccerben a kaput sem találta el. Tujvelnek a második félidőben is volt bravúros védése, a félidő felénél Prosser lövését hatástalanította. Majd 10 perccel később, a csereként beállt Bognár István lövését kellet védenie. A 86. percben Bíró becserélése után nem sokkal, majdnem gólpasszt adott Prossernek, de Mezghrani nagyot mentett. A rendes játékidőben gól nem született, így jöhet az, amit egyik csapat sem szeretett volna. Hosszabbítás.

Gól a kétszer 15 perc alatt sem született, a büntetőpárbaj  hatodik körében, viszont eldőlt, hogy a Honvéd játszhat a döntőben. Egymásután másodjára.

A Honvéd térhet vissza a Puskás Arénába június 3-án, hogy a Mezőkövesddel megküzdjön a trófeáért.

Honvéd FC – MTK 1-0 (0-0) b. u. 5-4 (1-0 összesítésben, Honvéd a továbbjutó )
Játékvezető: Solymosi Péter Helyszín: Budapest, Puskás Aréna

Döntő

06.03. 20:00 Honfvéd FC – Mezőkövesd Zsóry FC