Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: „A Juventus-t választottam a győzelemért”

Az olasz bajnokság mindenkori rekordere, vagyis a Juventus a nemzetközi színtéren sokkal kevésbé sikeres, mint mondjuk az AC Milan. A torinóiak ugyanis csak kétszer tudtak győzedelmeskedni a BEK/BL-ben, miközben már hét döntőt is elvesztettek.

A legrangosabb európai kupasorozatot utoljára 1996-ban tudták megnyerni a Juventus sztárjai, pedig azóta már több ígéretes edző és keret is a klub rendelkezésére állt. Bár a mostani, kissé öregecske játékosanyag sem nevezhető gyengének, a végső győzelemre egyáltalán nem ők a legesélyesebbek.

A brazil légiós, Douglas Costa 2017. óta erősíti a Juventus-t, és sérülékenysége ellenére is szeretné az európai trónra segíteni klubját:

„A Juventus nem nyert már 25 éve. Arról álmodtam, hogy nyerni fogok a BL-ben, ezért választottam ezt a klubot. Amikor elhagytam a Bayernt, más ajánlataim is voltak az asztalon, de a Juvét választottam, mert itt van esélyem a történelem megváltoztatására. Megtanultam, hogy minden nap koncentrálnom kell. Másnak nincs helye a labdarúgásban.”

– fogadkozott a 29 éves dél-amerikai szélső.