Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi bravúrjai ellenére kikapott a Leipzig

Két, sokáig bajnokesélyes csapat találkozott egymással a Bundesliga utolsó előtti fordulójában. Miután az előző fordulóban eldőlt, hogy a Bayern a bajnok, így a mai találkozónak az ezüstérem volt a tétje.

A találkozót elején a Leipzig volt az aktívabb, de hamar átvette az irányítás a Dortmund. A 16. percre végére már két nagy védés is szerepelt Gulácsi neve mellett, mindkétszer Haaland próbálkozását védte a magyar kapus.
A 30. percben, már Gulácsi is tehetetlen volt. Elképesztő támadás végén talált be Haaland, aki nagyszerű passzt kapott Reynától 0-1! Az első félidő végén a hazai csapat elvesztette a csapatkapitányát. Sabitzer, Haalanddal ütközve sérült meg. A folytatásban Gulácsi Péter viselte a kapitányi karszalagot.

A második félidő elején újabb csatát nyert Gulácsi Haalanddal szemben. A félidő derekán a Leipzig kapuja elé tudta szorítani a Dortmundot, de gólt nem sikerült szerezniük. Majd, ahogy a Dortmund egyre inkább ki tudod jönni a szorításból, úgy fogyott a lipcsei játékosok hite. A hajrában, még voltak lehetőségei a hazai csapatnak, de a gólt a  Dortmund lőtte. A hosszabbításban, egy beadásra Haaland érkezett és közelről besodorta a kapuba a labdát. A Borussia elvitte mind a három pontot Lipcséből. Ezzel a Dortmund bebiztosította a második helyét.

 

RB Leipzig – Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
Vezette: Felix Zwayer, Helyszín: Lipcse, Red Bull Arena
Gólszerző: – ill., Haaland (30.,90+3.)

Bajnokság állása

Góllövőlista élmezőnye