Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiába a Real érdeklődése marad Franciaországban a fiatal középpályás

A szezon egyik nagy felfedezettje a Rennes ifjú középpályása, aki többek között a Real Madrid érdeklődését is felkeltette – a jelenlegi helyzetben azonban mégis inkább marad mostani klubbjánál.

Eduardo Camavinga az élő példa rá, hogy ma már 17 évesen is lehet valaki stabil alapember egy topligában. A középpályás a Rennes együttesénél kapta meg a lehetőséget és 25 mérkőzést játszott a befejezetlen szezonban. A védekező középpályás becsült piaci értéke pedig 4 millió euróról 37,5-re emelkedett tavaly nyár óta.

Egy kicsit a semmiből jött Camavinga szárnyalása: még az utánpótlás válogatottaknál sem számoltak vele. Máig is csak egy U21-es szereplése van novemberből, azelőtt soha nem hívták meg őt semmilyen korosztályban. Innentől viszont nehéz lesz nem számolni vele, hiszen nagyon komoly érdeklődés mutatkozik iránta – a Real Madrid nagyítóval figyelte minden mozdulatát és igazán komoly érdeklődőnek tűntek.

A Marca azonban arról ír, hogy Camavinga megegyezett a Rennes-el és még egy szezonon keresztül marad a Ligue 1-ben, hiszen ez szolgálja a legjobban a fejlődését. Mindezt Nicolas Holveck, a francia klub elnöke maga nyilatkozta. A Rennes első embere ugyanakkor hozzátette: nem érkezett be egyetlen ajánlat sem semmilyen klubtól a középpályásért. Camavinga a 2020/21-es szezont is Franciaországban teljesítheti majd, ahol lényegesen több játéklehetőség juthat neki, mint amennyit Madridban kapott volna.