Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Megtört a ZTE nagy sorozata, karnyújtásnyira az újpesti bentmaradás

Kulcsfontosságú erőpróbát tartogatott az Újpest számára a magyar bajnokság 32. fordulója, ahol a Zalaegerszeg együttesét látták vendégül.

Az előző hétvégén a ZTE bebiztosította bentmaradását, így ők a következő szezonban is az NB I-es mezőnyben küzdhetnek majd a pontokért. Az Újpest viszont még nem biztosította be magát, ám Predrag Rogan érkezése óta a csapat egyértelműen jó formában van – ezt az utóbbi hetekben szárnyaló Zalaegerszeg ellen is bizonyíthatták.

Az újraindulás óta a ZTE egyszer sem kapott ki – döntetlent is csak két alkalommal játszottak. Ennek megfelelően most is határozottak voltak az első percekben és próbálták ráerőltetni akaratukat a hazaiakra. A lila-fehérek azonban szépen felkészültek és labdaszerzések után gyors ellenakciókkal próbáltak meg zavart kelteni. Utóbbi volt a nyerő taktika, a fővárosiak több komoly helyzetet is kialakítottak, míg a a vendégek sokkal halványabbak voltak ilyen szempontból.

Az első gólig a 37. percig kellett várni. Ekkor Demjén bizonytalanul jött ki egy beívelt labdára, amit így nem tudott elég jól elütni. Az ott maradt labdát végül Zsótér próbálkozása után Simon Krisztián vágta a kapuba akrobatikus mozdulattal. Az Újpest így még a szünet előtt előnybe került – a játék képe alapján teljesen megérdemelten. A második játékrész már főleg a Zalaegerszegről szólt, amely beerősített, cserékkel frissített csapatán és irányította a játékot. A hazaiak erejéből már kevesebb veszélyes ellenakcióra futotta, figyelmüket főleg a biztos védekezés kötötte le. A ZTE összességében nem sziporkázott, bár Banainak be kellett mutatnia néhány bravúrt.

Már épp kezdett megbarátkozni az újpesti siker gondolatával a publikum, amikor a csereként beállt amerikai támadó, McWoods váratlanul megrázta magát. Kivette a részét egy akció felépítésében, aminek a végén befejezőként is jeleskedett – gólt szerzett, amivel végül is nem érdemtelenül egyenlíteni tudott a ZTE. Egy ilyen késői gól pedig jó eséllyel le is zárhatta volna a meccset, ám a 4 perces hosszabbítás legvégén jött a dráma: egy pontrúgást követően az előre húzódó Ristevski fejelt gólt, ezzel pedig megnyerte a meccset az Újpestnek.

A Lilák ezzel karnyújtásnyira kerültek a bentmaradástól, hiszen 5 pont az előnyük a holnap játszó és még pont kieső helyen álló Debrecen előtt; az utolsó fordulóban pedig a sereghajtó Kaposvárral játszanak.

Újpest  – Zalaegerszeg 2-1
G.: Simon Krisztián (37.), McWoods (83.), Ristevski (94.)

A forduló korábbi eredményei

MOL Fehérvár – Ferencváros 1-0

A forduló további programja

Szerda:
16:55 Mezőkövesd – Debrecen (M4 Sport)
19:00 Honvéd – Kaposvár (M4 Sport)
19:00 Kisvárda – Puskás Akadémia (Duna World)
21:05 Paks – Diósgyőr (M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

Köszönet a táblázatokért az Eredmények.com-nak!