Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: “lehet bocsánatot kérni”

Igencsak felkorbácsolta a kedélyeket a Nemzetközi Sportdöntőbíróság hétfői döntése, melynek értelmében a Manchester City csapatát mégsem zárták ki a nemzetközi kupasorozatokból…

Ahogyan arról beszámoltunk, a Manchester City együttese máris hosszabbítani készül katalán menedzserével, Pep Guardiolával, akinek természetesen velős véleménye van a csapatát kritizálókról:

 “Nagyszerű nap volt a tegnapi, mert kiderült, hogy ugyanolyan szabályok szerint játszunk, mint a többi élklub. Hihetetlenül boldoggá tett a döntés. Bizonyította, hogy semmi nem volt igaz abból, amit az emberek a klubunkról mondtak. Lehet bocsánatot kérni!”

A 49 éves szakember 2016 óta irányítja a világoskékeket, a City kispadján két bajnoki címet és egy FA-kupa-elsőséget ünnepelhetett. Guardiola egyértelmű célja, hogy az angol klubot is feljuttassa a Bajnokok Ligája trónjára, mely elől most a legfontosabb akadály elhárulhat, hogy nem zárták ki őket a sorozatból. A menedzser annak idején 2009-ben és 2011-ben a Barcelona csapatával hódította el a legrangosabb klubelismerést, melynek megismétléséért évek óta görcsösen küzd a Cityvel.

Természetesen a legtöbb rivális csapat vezetője nem boldog a City felmentése miatt, például Jürgen Klopp is elégedetlen volt a döntéssel. A néhány hónapon belüli két ellentétes ítélet pedig mindenképpen feszültségeket szült, és egyáltalán nem tett jót sem a klub és sem pedig talán az egész sportág megítélésének sem.