Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiesett a Leganes, a Real Madrid pedig az utolsó meccsén sem kapott ki – videóval

Befejeződött a 2019/20-as spanyol bajnoki szezon. A Real Madrid már az előző körben bajnok lett, ám a kiesés ellen menekülő Leganes ellen játszottak, akik nagyon küzdöttek, de végül nem jött össze nekik a győzelem és így a bennmaradás sem. A másik “kiesési rangadón” a már búcsúzó Espanyol otthonába látogatott a Celta Vigo, akiknek minimum egy döntetlen kellett a bennmaradáshoz, illetve az, hogy ne nyerjen a Leganes. A mérkőzés nem igazán volt izgalom dús, és végül gól sem született a találkozón, de ez is elég volt a Celtának ahhoz, hogy a következő szezont is az első osztályban kezdje meg. 

Leganes-Real Madrid:

Nagyon jól és bátran játszott a kiesés ellen menekülő Leganes, bár a vezetést a 9. percben a Real Madrid szerezte meg, amikor Isco szabadrúgása után Ramos fejelt a hálóba. Sokat támadott a hazai csapat, és a szünet előtt, a 46. percben kiegyenlítettek Bryan Gil találatával. 

A második félidőt is jól kezdte a Real Madrid, és az 53. percben ismét megszerezte a vezetést: most Isco laposan és tökéletesen indította Asensiót, akinek már csak a kapuba kellett lőnie a labdát. Ezt követően viszont továbbra is sokat támadtak a hazaiak, de a próbálkozások nagy részét Areola védte. Az újabb egyenlítés a 79. percben érkezett most Assale révén. A 86. percben úgy tűnt, hogy tizenegyest is kapnak, de a videóbíró úgy döntött, hogy az eset nem volt büntető. Hiába küzdött nagyon a Leganes, végül maradt a döntetlen, ez pedig nem volt elég nekik a bennmaradásra.

Leganes-Real Madrid: 2-2  (1-1)
Gólszerzők: Gil (45+1.), Assale (79.) ill. Ramos (9.), Asensio (52.)
Sárga lap: Recio (39.), Ruibal (43.), Bustinza (49.), Silva (57.) ill. Mariano (66.)
Kiállítás: – ill. –

Espanyol-Celta Vigo:

A már búcsúzó Espanyolt kellett megvernie a Celta Vigónak ahhoz, hogy ne essenek ki ők is. Azonban egy nagyon gyenge és eseménytelen első félidőt játszottak, amelyen nem esett gól, pedig a 42. percben betalált az Espanyol Embarba révén, de ezt a videóbíró segítségével les miatt érvénytelenítették.

A második félidő már valamivel izgalmasabb volt, de továbbra is kevés helyzet volt, és a próbálkozások is gyengék voltak. Nem is született végül gól a találkozón, de ez is elég volt a Celtának ahhoz, hogy ne essenek ki a másodosztályba.

Espanyol-Celta Vigo: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Embarba (90+4.) ill. Bradaric (26.), Olaza (65.), Gonzalez (90.)
Kiállítás: – ill. –

A spanyol bajnoki tabella végeredménye: