Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek az idei Aranylabda kiosztásáról – HIVATALOS

Az Aranylabda díjat alapító és jelenleg is kiosztó France Football hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy 2020-ban nem osztják ki az elismerést a koronavírus-járvány miatt. 

Az idei évben nem adják át a világ legjobb játékosának járó Aranylabdát, erre a döntésre jutott a neves francia szaklap, a France Football. Az 1956-os alapítás óta először nem osztják ki az elismerést.

Az ok a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet, ami sajnos egyáltalán nem meglepő. Az európai topfutball is megállt hónapokra a vírus terjedése miatt, és csak május végétől kezdve indították újra őket. A France Football úgy gondolja, hogy mivel az újraindulás körülményei nem voltak egyformák, emellett akadtak szabályváltoztatások is, mint az öt cserelehetőség, ezért nem tudnák rendesen megítélni az egyéni a teljesítményeket az összehasonlítások során. Emellett nem szeretnének egy olyan évet, ahogy meg kellene csillagozni a győztes nevét.

A szaklap azt is fontosnak találta kiemelni, hogy a munkatársaik életében és munkájában is gondot okozott a koronavírus miatti leállás, így nem biztos, hogy a szokásos alapossággal figyelnék a világ legjobb futballistáinak teljesítményét.