Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ha nehezen is, de nyert az Atalanta!-videóval

A második helyért harcoló Atalanta ahhoz a Parmahoz látogatott, amelyet januárban 5-0-ra vert meg. Ezúttal egy jóval nyögvenyelősebb találkozót tudtak megnyerni Gian Piero Gasperini tanítványai.

Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amely előtt az első nagy lehetőség a 8. percben adódott. Ekkor Gagliolo érkezett üresen egy beadásra, de Gollini bravúrral hárítani tudott. Az egész első félidőben a Parma alakított ki kisebb helyzeteket, míg az Atalanta nem tudott mit kezdeni a hazaiak védekezésével. A 43. percben aztán góllá is érett a fölény. Gervinho vezette a védelemre a labdát, majd lepasszolta Kulusevskinek, aki mattolta Gollinit, 1-0!

A második játékrész elejétől próbálta növelni a nyomást az Atalanta, de nagyon tompán játszottak, nem igazán tudtak helyzetekig jutni. A 70. percben aztán megtört a jég. Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, amit Malinovsky a sorfal tagjai között elrúgva értékesített, 1-1! Az egyenlítést követően tovább próbálkozott a bergamói gárda, és ez a 84. minutumban góllá is érett. Gomez cselezte ki a védőjét, majd lövésre vállalkozott, ami meg sem állt a hálóig, 1-2! A támadó 21 gól nélküli tétmérkőzés után tudott ismét a kapuba találni. A 90. percben még Zapata került helyzetbe, de Sepe jól zárta a szöget. A 92. percben aztán majdnem összejött az egyenlítés Dermaku révén, de Hateboer a gólvonal előtt menteni tudott. Az utolsó pillanatokban még Gosens került ziccerbe, viszont Sepe bravúrral hárított. A mérkőzést így is megnyerte az Atalanta, ami által ismét előreléptek a 2. helyre.

Parma – Atalanta 1-2 (1-0)
Helyszín:
Stadio Ennio Tardini Vezette: L. Pairetto
Gólszerzők:
Kulusevski (43.) ill. Malinovsky (70.), Gomez (84.)
Sárga:
Darmian (19.), Kucka (45+3.) ill. Sutalo (6.)
Kiállítás: – ill.-

Parma: Sepe – Darmian, Alves, Dermaku, Gagliolo (Pezzella 83.) – Barilla (Iacoponi 83.), Kurtic, Kucka – Caprari (Siligardi 79.), Gervinho (Karamoh 67.), Kulusevski Vezetőedző: Roberto D’Aversa

Atalanta: Gollini – Sutalo (Djimsiti 46.), Caldara (Muriel 60.), Palomino (Hateboer 36.) – Castagne, de Roon, Freuler, Gosens – Pasalic (Malinovsky 46.), Zapata, Gomez (Tameze 85.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A mérkőzés összefoglalója:

A 37. forduló további programja:

Kedd:
21:45 Inter – Napoli (Tv: Digi Sport 1)

Szerda:
19:30 Lazio – Brescia (Tv: Digi Sport 2)
19:30 Sampdoria – AC Milan (Tv: Digi Sport 1)
19:30 Sassuolo – Genoa (Tv: Digi Sport 3)
19:30 Udinese – Lecce
19:30 Verona – Spal
21:45 Cagliari – Juventus (Tv: Digi Sport 1)
21:45 Fiorentina – Bologna (Tv: Digi Sport 3)
21:45 Torino – AS Roma (Tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: