Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rummenigge elismerte, hogy játékosa távozni fog!

Karl-Heinz Rummenigge elismerte, hogy nem tudtak megegyezni Thiagóval, így a spanyol középpályás távozni fog.

Thiago 2013-ban került a bajor sztárcsapathoz, amely a Barcelonától szerződtette őt. A spanyol középpályás azóta 231 találkozón lépett pályára a Bayern színeiben, amelyeken 31 gólt szerzett és 37 gólpasszt osztott ki. A 29 esztendős futballista 7 bajnoki címet, 3 kupaelsőséget és 1 klubvilágbajnoki címet ünnepelhetett a csapattal.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a középpályás távozni szeretne, mivel új kihívásokra vágyik. A klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge is elismerte, hogy igen kevés esélyt lát arra, hogy maradásra bírják Thiagót, így valószínűleg el kell engedniük őt ezen a nyáron, mivel jövőre lejár a szerződése. Az elnök a legújabb nyilatkozatában már tényként közölte, hogy nem tudtak megegyezni a spanyol játékossal:

Jól haladtak a tárgyalások Thiago és Hasan (Salihamidzic) között és egy ponton úgy is tűnt, hogy sikerül megegyeznünk. De ezt követően Thiago jelezte, hogy valami újra vágyik. Nekünk ezt el kell fogadnunk. Emiatt nem haragszom rá, kedvelem őt. Ő egy kiváló futballista és egy erős karakter. Azt se felejtsük el, hogy már 29 éves. Ebben a korban még van esélye valami újba belevágni, míg 30 felett ezt már jóval nehezebb megtenni.

Thiago nyári távozása tehát biztosra vehető. A legfőbb érdeklődő a hírek szerint a Jürgen Klopp vezette Liverpool. A Bayern 30-35 millió eurót szeretne kapni a középpályásáért, akit a mértékadó transfermarkt 48 millió euróra becsül. Azt még nem tudni, hogy a spanyol játékoson kívül más meghatározó alakját is elveszíti-e a bajor sztárcsapat a közeljövőben, mivel David Alaba esetleges átigazolása is a levegőben lóg.