Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nico Gaitán beszélt az Atletico Madridnál eltöltött éveiről!

Nico Gaitán karrierjében nem a legfényesebb pont a Atletico Madridnál eltöltött bő másfél év. Erről beszélt most a az argentin középpályás.

Gaitán 2016 nyarán hagyta el a Benfica együttesét az Atletico Madrid kedvéért. A “Matracosok” 25 millió eurót fizettek a játékjogáért. Utólag visszatekintve egyik fél sem véli úgy, hogy ez a transzfer sikeres volt, főleg nem Gaitán, akinek ezt követően nem alakult valami jól a pályafutása. Az argentin szélső 2018 februárjáig tartozott a madridi gárda keretéhez, ez idő alatt pedig 49 meccsen kapott szerepet, amelyeken 4 gólt és 5 gólpasszt tett be a közösbe. Ezután az Atletico eladta őt a DL Yifang gárdájának, majd egy évvel később már a Chicago Fireben rúgta a bőrt. A 2020-as téli átigazolási szezon hajrájában visszatért Európába, ahol a Lille igazolta le őt, ám ott mindössze 4 mérkőzésen kapott szerepet. Jelenleg a Braga játékosának mondhatja magát a 32 esztendős középpályás, ahol egy éves szerződést írt alá. Most Gaitán egy interjúban mesélt az Atleticonál eltöltött időszakáról:

Egyértelműen nem úgy alakult, ahogy elképzeltem. Egy idő után rájöttem, hogy ez így nem fog működni. Sosem játszottam egymást követő 3 meccsen és ez talán azt jelenti a klub nézőpontjából, hogy nem végzem jól a munkám, vagy nem vagyok elég jó. De hogy mutathatnám meg azt, hogy mennyira vagyok jó, ha nem bizonyíthatok folyamatosan? A dolgok nem működtek az Atleticonál, mert nem játszottam. Nem tudtam alkalmazkodni. Egy dolog edzeni, de egy másik játszani a meccseken. Csereként mindössza 10-15 perceket kaptam, ami lehet, hogy néhány játékosnak elég, hogy megváltoztassa a mérkőzés menetét, de nekem több időre lett volna szükségem, hogy kontrollálni tudjam a játékot. A csapat ugyanakkor nagyon jó volt. Az edző pontosan tudta, hogy hogyan kell vezetni ezt az alakulatot, a játékosai pedig nagyon elkötelezettek iránta. Az ahogy beszélt a futballról mindenkit képes volt felpörgetni. Ezért szerettem a csapat részese lenni, még akkor is, ha nem játszottam sokat. Annak ellenére, hogy nem a tervek szerint alakult az Atleticos karrierem, mégis boldog voltam ott, mert egy nagyon erős közösséget alkottunk, ahol sok argentin és uruguayi játékos is volt.