Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Giggs megvédené Bale-t, de nem ért szót Zidane-nal!

Pályafutása szempontjából talán most éppen a lehető legjobb helyen van Ryan Giggs. A Manchester United legendás szélsője egyelőre nem kér szeretett klubja viszontagságaiból. Így viszont kiélvezheti mindazon örömöket és bosszúságokat, amelyekkel jár a walesi válogatott szövetségi kapitányának lenni.

A negyvenhat esztendős Ryan Giggs 2018. januárja óta vezeti hazája válogatottját, amelynek mezét ő maga is hatvannégy alkalommal húzta magára. Giggs egyelőre jó munkát végez, lévén Chris Coleman 2016-os sikere után ő is kivezette Wales-t az Európa-bajnokságra.

Giggs számára komoly fejfájást jelentett volna az idei Eb szereplés, bár szerencséjére nyert egy évnyi halasztást a koronavírus-járvány miatt. Fejfájás? Igen! Gareth Bale ugyanis hiába lehetne még mindig az egyik legjobb walesi játékos, idén alig lépet pályára a Real Madridban. A 31 éves támadó egyértelműen formán kívül van. Mindezekkel természetesen tisztában van Giggs kapitány is, aki a Mundo Deportivonak nyilatkozott:

„Mindig azt mondtam Bale-nek, hogy ha beszélni akar velem, meghallgatom őt és örömmel segítek neki. Elég tapasztalt és profi ahhoz, hogy vigyázzon magára, de ott leszek, ha bármikor is beszélne velem. Zidane-nal nem beszéltem. Nem túl jó a franciám és a spanyol, így el tudok menekülni előle. Bár a tapasztalataim alapján Zidane angolja sem túl jó. Amikor Gareth beválogatásáról van szó, beszélek vele is, ahogy mindenki mással.”

– tréfálkozott a walesi kapitány.