Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robertson: “Messit a Premier League közelében sem akarom látni”

Az elmúlt hetekben felerősödtek a pletykák, miszerint ha Lionel Messi távozna a Barcelonából, a Manchester City lehet az a klub, ahol az argentin folytatná a pályafutását. A Liverpool skót védője, Andy Robertson azonban hallani sem akar erről az eshetőségről.

Robertson azonban nem azért mondta ezt, mert bármilyen ellenszenvvel viseltetne Messi iránt, hanem mert őt tartja az eddigi legerősebb ellenfelének, és nem szeretné, hogy a bajnokságban is ellene kellene játszania. A Liverpool legnagyobb bajnoki ellenfele jelenleg is a Manchester City, tehát az a csapat, ami a hírek szerint leigazolná az argentint, és a skót védő éppen ezért nem rajong az ötletért.

“Természetesen nagyon remélem, hogy ez nem fog megtörténni”

– nyilatkozta Robertson a skót válogatott sajtótájékoztatóján, amikor Messi lehetséges átigazolásáról kérdezték.

“Azt hiszem a Liverpool már elmondta, hogy nem akarja leigazolni, és ezek után nem szeretném őt a Premier League közelében sem látni, és remélem ez így marad a jövőben is. Kétszer is játszottam már Messi ellen, és azok voltak életem legnehezebb meccsei. A saját, önző szempontomból nézve remélem nem igazol a Premier League-be és marad a Barcelonában. Ő egy fantasztikus játékos és kétségem sincs afelől, hogy ugyanazt a minőséget és szenvedélyt hozná az angol bajnokságba is, amit a Barcelonában is bemutott. 

Robertson a két meccsel a 2019-es Bajnokok Ligája elődöntőjére gondolt, ahol bár az első mérkőzésen 3-0-ra kikaptak a katalánoktól, a visszavágón 4-0-ra legyőzték őket, és bekerültek a döntőbe, amit később meg is nyertek.