Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A City sztárjával pótolná kegyvesztettjét a Real Madrid – sajtóhír

Nemzetközi lapértesülések szerint a Real Madrid együttese a távozásra ítélt szélsője utódját keresi, és a Manchester City soraiban már meg is találta…

A Footmercato beszámolói szerint a Real Madrid csapata komolyan fontolóra vette, hogy megszerezze Riyad Mahrez játékjogát a Manchester City együttesétől, amennyiben sikerülne nyáron túladni a “blancóknál” már régóta nem kívánatosnak tartott Gareth Bale-en.

A 29 esztendős algériai szélső két évvel ezelőtt 60 millió font ellenében igazolt át a Leicester City-től a manchesteri együtteshez, melynek színeiben két év alatt 94 tétmérkőzésen lépett pályára, első évében 12, az elmúlt idényben pedig 13 találatot szerzett minden sorozatot beleszámítva. Mahrez azelőtt öt éven át a 2016-os bajnok Leicester City alapembere volt, mindent egybevetve 179 mérkőzésen 48 gólt szerzett a “Rókák” színeiben, melyből 18-at az említett PL-elsőség évében.

Mondhatni tehát, hogy gyakorlatilag az utolsó hét szezonban csúcsformában játszott, aktuális piaci értéke 48 millió eurót kóstál a nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja szerint, de mivel szerződése még 2022-ig köti őt a City-hez, vélhetően ennél csak sokkal drágábban adhatják el.

Klubváltása már csak azért sem valószínű, mert a spanyol sajtó szerint a Real kilátástalan helyzetbe került Bale értékesítését illetően. A hónapok óta mellőzött walesi szélső végleges megvásárlását egyetlen klub sem tudja finanszírozni, legfeljebb a kölcsönzése iránt érdeklődnek.