Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nagyon sima győzelemmel nyitott a címvédő Juventus – videóval

A Serie A első fordulójában a bajnoki címvédő Juventus a Sampdoria csapatával találkozott. Andrea Pirlo első hivatalos mérkőzésére egy igen érdekes kezdőt tett fel a pályára, de bejött a számítása, mivel nem csak hogy működött ez a felállás, de még egy újonc is betalált, ahogy Cristiano Ronaldo is. 

Egyértelműen fölényben játszott a Juventus az első félidőben, magasan ők birtokolták többet a labdát, és helyzeteik is inkább nekik voltak. Az elején Danilo és Ronaldo is próbálkozott, de ezek még nem találták el a kaput. A 13. percben azonban mégis megszerezték a vezetést, amikor Ronaldo elesett, de tőle a debütáló Kulusevski elé pattant a labda, aki tökéletesen tekert a bal alsó sarokba. A 23. percben a portugál is megmutatta magát, amikor az ötös sarkától, éles szögből a keresztlécet találta el. A 27. percben azért volt egy lehetőség a Sampdoria előtt is, amikor a labda épp Jankto elé került, aki laposan veszi célba a hosszút, de a kísérletét blokkolták. A 34. percben ismét jött egy elpuskázott Ronaldo-helyzet, ekkor Ramsey tökéletes passzát kellett kapura lőnie, de a bal alsó sarok irányába érkező lövés pár méterrel elkerülte a kaput. Érdekesség, hogy a Juventusnál Chiellini és Bonucci is próbálkozott többször indításokkal, teljesen mindegy, milyen távol voltak a támadóharmadtól.

A félidőben rögtön hármat cserélt Ranieri, amellyel jelentősen feljavult a Sampdoria támadójátéka. A Juventusnak azonban így jobban megnőtt a területe, amelyet kontrákkal használtak ki. A 48. percben Ramsey bal külsővel tette le a labdát Frabotta elé, aki a hosszú alsót vette célba, de a kapus bravúrral védeni tudott. A vendégeknél Frabotta játéka változott meg leginkább, aki most nagyon kivette a részét a támadásokból, amelyek végén leginkább Ronaldót kereste. A 66. percben azonban Rabiot hibázott a tizenhatos előterében, majd a labdát Quagliarella szerezte meg, aki bár lőtt, de nem találta el a kaput. A 71. percben már a Juve próbálkozhatott, amikor Bonucci gyönyörű keresztlabdáját De Sciglo vette át, aki a bal alsót célozta meg, de a blokkról levágódó lövés ha centikkel is, de elkerülte a kaput. A 79. percben viszont megszerezte a második találatát is a torinói együttes. Egy szöglet után McKennie lövését még védte a kapus, de épp Bonucci elé került a labda, aki három méterről már a hálóba kotorta azt. A Sampdoria innentől kezdve szétesett, és a 88. percben végre Cristiano Ronaldo is betalált, amikor Ramsey keresztlabdáját átvétel nélkül lőtte be a jobb alsó sarokba. Ezzel a portugál zárta le az egyébként nagyon simára sikerült Juve-győzelmet.

Juventus – Sampdoria: 3-0 (1-0)
Helyszín: Allianz Stadium (Torinó) Vezette: Marco Piccini
Gólszerzők: Kulusevski (13.), Bonnucci (79.) Ronaldo (88.) ill. –
Sárga lap: Frabotta (54.) ill. Tonelli (4.)
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Szczesny, Frabotta (De Sciglio, 67.), Danilo, Chiellini (Demiral, 83.), Bonucci, Cuadrado (Bentancur, 78.), Ramsey, McKennie, Rabiot, Kulusevski (Costa, 82.), Ronaldo. Vezetőedző: Andrea Pirlo

Sampdoria: Audero, Bereszynki, Colley, Tonelli (Yoshida, 46.), Augello, Depaoli (Ramirez, 46.), Thorsby (Damsgaard, 71.), Ekdal, Leris (Quagliarella, 46.) Jankto, Bonazzoli (Verre, 70.). Vezetőedző: Claudio Ranieri

Az 1. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:

Szombat:
Verona – AS Roma: 0-0
Fiorentina – Torino: 1-0

Vasárnap:
Parma – Napoli: 0-2
Genoa – Crotone: 4-1
Sassuolo – Cagliari: 1-1
Juventus – Sampdoria: 3-0

Hétfő: 
20:45 AC Milan – Bologna (Tv: DigiSport 1)

Szeptember 30. (Szerda)
18:00 Benevento – Inter
18:00 Udinese – Spezia
20:45 Lazio – Atalanta

A bajnokság jelenlegi állása: