Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Son és Kane voltak a Southampton végzetei

Az elmúlt pár nap a Tottenham igazolásairól szólt. Reguilon és Bale most még nem álltak Mourinho rendelkezésére, de a 3 pontra nagy szüksége volt a Spurs-nek, hiszen az első fordulóban kikaptak.

Három meg nem adott gól után, a 32. percben Danny Ings megszerezte a találkozó első érvényes találatát. A tavalyi szezon egyik pozitív meglepetésembere, a nyáron a Tottenhamtől szerződtetett Walker-Peters-től kapott nagyszerű labdát, amit két ember mellett, kiszorított szögből lőtt Lloris kapujába 1-0!
Az első félidő hosszabbításában, egy gyors kontra végén egyenlített a Spurs 1-1! Három játékos négy labdaérintésével (Ndombele és Kane egyszer-egyszer és Son kétszer)száguldott végégig a Southampton térfelén a londoni klub, Son szerezte meg a szezonban az első gólját.

A második félidő elején Kane kiosztotta a második gólpasszát is, ezúttal is Son volt, aki gólt szerzett 1-2! Ha félidei szünetet nem számoljuk, csak a játékperceket, akkor Son két találta között  3 perc telt el.
A 64. percben a történelem, már harmadjára ismételte magát, Harry Kane káprázatos kiugratását Son váltotta ismét gólra 1-3!
A 73. percben Son megszerezte a negyedik (!) gólját és természetesen a gólpasszt Kane adta 1-4! 9 perccel később Harry Kane maga is betalált. Lamela lövését McCarhy még védeni tudta, de a kipattanóra érkezett az angol csatár 1-5!
A 90. percben Danny Ings
büntetőből szépített. Doherty kezezett a tizenhatoson belül.

Ezzel a gólgazdag találkozóval a két csapat ott folytatta, ahol a többi Premier League-klub abbahagyta. A 2. forduló szombati játéknapján, 4 találkozón 21 gól született. Ezzel a mai találkozóval, már 28 gól született a második fordulóban, ami 5,6-os gólátlagot jelent.

Southampton – Tottenham Hotspur 2-5 (1-1)
Vezette: David Coote Helyszín: Southampton, St. Mary’s Stadion
Gólszerzők: Ings (32., 90.- a másodikat büntetőből) ill. Son (45.+2, 47, 64, 73.), Kane (82.)