Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atléticóban köthet ki az Arsenal középpályása – sajtóhír

Az elmúlt hetekben már több találgatás is felmerült az Arsenal uruguayi középpályásának jövőjét illetően, úgy látszik, hogy honfitársai közé kerülhet, mert tárt karokkal várja őt az Atlético Madrid csapata…

A Goal.com terjedelmesebb írása szerint egyre közelebb áll a két klub álláspontja azt illetően, hogy Lucas Torreira a 2020-2021-es idényre kölcsönben az Arsenal csapatától az Atlético Madrid együtteséhez kerüljön, mivel a középpályással Mikel Arteta a jövőben már nem számolna a kezdőcsapat állandó tagjaként.

A 24 esztendős labdarúgó annak idején hazájában a Montevideo Wanderers csapatában nevelkedett, majd nagyon fiatalon Európában került, Olaszországban a Pescara és a Sampdoria együtteseit követően pedig két évvel ezelőtt kötött ki az “Ágyúsoknál” mintegy 28.7 millió euró ellenében.

Torreira a bemutatkozó idényében 50 tétmeccsen szerepelt a londoni együttes színeiben, míg az elmúlt kiírásban 39 pályára lépés jutott neki, részben azért is, mert tavasszal bokasérüléssel bajlódott. Annak idején öt évre szóló szerződést kötött az Arsenalnál, amely még 2023-ig érvényes, az angol sajtó szerint azonban a londoni klubnál sem ragaszkodnak mindenképpen a szolgálataihoz, egyre valószínűbb lehet a távozása.

Diego Simeone csapatában Torreira együtt játszhatna válogatottbeli csapattársaival, José Maria Giménezzel vagy éppen Luis Suárezzel.