Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: januárban megpróbálják leigazolni a Manchester City védőjét

A Spurs a téli átigazolási időszakban újra megpróbálkozik a játékos szerződtetésével, ám ezúttal nem csak kölcsönbe akarják majd őt megkaparintani.


Tottenham mindenképpen szeretne egy középhátvédet szerződtetni januárban, és angol sajtóinformációk szerint a Manchester City játékosa, John Stones a legfőbb kiszemelt.

A 39-szeres angol válogatott védő helyzete végleg megpecsételődött miután a Bournemouthtól sikerült megszereznie az égszínkék mezeseknek a holland Nathan Akét, valamint a Benficától a portugál Rúben Diast is. Ezért Stones maga is belátta, hogy a távozás lehet a legkézenfekvőbb megoldás a számára. Sokáig úgy nézett ki, hogy az Arsenal lesz érte a befutó, de ők végül letettek róla, és mivel más komolyabb érdeklődő nem volt iránta, így maradt a manchesteri együttesnél. Most viszont a Spurs dobhat neki mentőövet januárban.

A 26 éves középhátvéd 2016-ban csatlakozott a Manchester Cityhez az Everton együttesétől 55 millió euróért, ennek következtében nem keveset bukhatnak rajta a “Városiak”. Stones a négy idénye alatt 134 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 5 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A 2019/20-as idényben viszont mindössze 1554 percet tölthetett a pályán minden versenysorozatot figyelembe véve, de ezt is csak azért, mert többször sérüléshullám sújtotta a City védelmét.