Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koeman: „Keveset tudunk Pirloról, az edzőről…”

Az FC Barcelona és a Juventus is edzőt váltott a szezon előtt. A katalánok a rutinra míg a torinóiak a tehetségre „szavaztak”. A két sztárcsapat ma esti meccsén a kispadon Ronald Koeman, illetve Andra Pirlo fog helyet foglalni.

A két vezetőedző egyaránt szolgálta már játékosként is azt a klubot, amelyet most edzőként vezet. Ám míg Koeman bő húsz év edzői tapasztalat után csak most ülhetett le a Barca kispadjára, addig Pirlo szinte nullkilométeres edzőként lett a Juve mestere.

Pirlo irányítása mellett egyelőre igencsak dadog a Juventus gépezete, ráadásul még a koronavírusos Cristiano Ronaldo hiánya is csak fejfájást okoz. Igaz, a Barca formája sem túl veretes, lévén a hétvégén hazai pályán égtek le a Real Madrid ellen.

Koeman a mai sajtótájékoztatóján igyekezte dicsérni a rivális mesterét, és kereste a párhuzamot is a helyzetük között:

„Könnyű Pirloról, mint játékosról beszélni, sokat adott a csapatainak. Még mindig keveset tudok mondani Pirloról, mint edzőről. Nemrégiben kezdett. Minden bizonnyal nem véletlenül érkezik egy olyan nagy klub padjára, mint a Juve. Nekem és neki is nyugalomra és időre van szüksége, remélem, hogy Andrea edzőként is diadalmaskodhat.”

– nyilatkozta mindezt, a Barca trénere.