Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a Borussia Dortmund – Videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik mérkőzésnapján a Borussia Dortmund Belgiumba látogatott, ahol kitömte az ellenfelét a német együttes, így a csoport élére álltak.

A vendégek már egy bő fél óra alatt eldöntötték a három pont sorsát. A gólgyártást a 14. percben Thorgan Hazard kezdte, a belga egy Mignolet által rossz helyre ütött beadásra csapott le és vágta a labdát a kapuba (0-1). Alig négy minutummal később beköszönt Haaland is, akinek az első fejesét még bravúrral hárítani tudta a belga hálóőr, azonban a kipattanó visszapattant a fiatal csatár elé és másodjára már nem hibázott, a kapuba bólintja a BVB második gólját (0-2). A 32. percben a norvég támadó megszerzi második találatát is a mérkőzésen, Meunier kapott egy pazar indítást, és a jobbszélső önzetlenül szolgálta ki Haalandot, akinek már csak az üres kapuba kellett gurítania a labdát (0-3). A szünetre ennek következtében nagyon megnyugtató előnnyel mehettek a vendégek.

A második félidőben nem pörögtek túl a csapatok, mondhatni unalmasra sikeredett ez a játékrész, a BVB egyszer sem találta el a kaput, míg a hazaiaknak is csak két gyenge próbálkozásra tellett. A Dortmund ennek ellenére megérdemelt győzelmet aratott, így a csoport élére állt hat ponttal, míg a Brugge jelenleg a harmadik a kvartettben négy begyűjtött kvótával.

Club Brugge – Borussia Dortmund 0-3 (0-3)
Helyszín: Jan Breydel Stadion (Brugge), Játékvezető: D. Skomina (szlovén)
Gólszerzők:ill. T. Hazard (14.), Haaland (18. 32.)

Club Brugge: Mignolet – Pedro Lourenco, Deli, Kossounou – Sobol, Vormer (Balanta 71.), Vanaken (Schrijvers 85.), Rits, Diatta – Lang (Ketelaere 76.), Dennis (Krmencik 85.). Vezetőedző: P. Clement

Borussia Dortmund: Bürki – Meunier (Morey 84.), Akanji, Delaney (Bellingham 72.) , Guerreiro – Dahoud, Witsel, Hazard, Brandt (Reus 72.), Reyna (Passlack 72.) – Haaland (Reiner 85.). Vezetőedző: L. Favre

A mérkőzés videós összefoglalója

Az F csoport másik mérkőzése
Zenit – Lazio 1-1

Az F csoport jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye