Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Di Maria vezetésével húzta be a rangadót a PSG – videóval!

Rangadó várt a Paris Saint-Germanre a francia bajnokság 10. fordulójában, ugyanis a Rennes-t látták vendégül Thomas Tuchel tanítványai. A fővárosi csapat esélyeshez méltóan hozta a kötelezőt a Parc des Princes-ben.

Habár becsúszott két vereség az elején, úgy tűnik, mostanra rátalált a helyes útra a bajnokságban a PSG. A párizsiak utoljára szeptember 13-án a Marseille ellen kaptak ki – a BL-ben látott zakókat nem ide számolva -, így összességében magabiztosan várhatták a Rennes elleni meccsüket is. A vendégek szintén okkal bizakodhattak: habár a PSG-hez hasonlóan ők is csapnivalóan teljesítettek a Bajnokok Ligájában, a bajnoki tabellán egész jó helyen álltak és egy győzelemmel akár be is foghatták volna a címvédőt. Nem játszhatott viszont Camavinga, ami nyilván nagy hátrány volt számukra.

A Rennes erősen kezdett, nem ijedtek meg nagy nevű ellenfelüktől (akiknél Mbappe, Neymar, Icardi, Verratti és még egy fél csapatnyi sztár hiányzott). A 11. percben azonban váratlanul megszerezte a vezetést a Paris Saint-Germain. Di Maria támadott le, labdaszerzése után pedig Moise Keanhez került a labda, az olasz csatár pedig magabiztosan be is lőtte azt a kapuba. A bajnokságban ez volt idei 4. meccsén a 3. gólja, valamint a BL-ben is szerzett már kettőt – az Evertontól kölcsönkapott támadó úgy tűnik épp most menti meg a karrierjét a tavalyi harmatos szezonja után.

A Rennes-nél zavar támadt, így néhány percig sebezhetőek maradtak. Ezt kihasználva, 10 perccel az első után di Maria a 21. minutumban maga is eredményes volt. Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy percekkel korábban volt egy szép kapufája is, látható: egész jó formában az argentin támadó. Hamar meglett tehát a kényelmes helyzetet hozó 2-0-ás fölény, így nyeregben érezhette magát a PSG. A Rennes a mezőnyben abszolút méltó ellenfelük tudott lenni – sőt, hosszú távon talán még jobbnak is tűntek ellenfelüknél. A helyzetek kialakításánál azonban nem voltak elég hatékonyak, Keylor Navas nem lett megizzasztva sem az első-, sem a második félidőben. Viszont azt meg kell jegyezni, hogy Gueye és Kehrer is le lett cserélve még a szünet előtt kényszerűségből, így a sérülésük miatt nem kizárt, hogy majd hosszabb kihagyás vár rájuk.

A hajrára még maradt egy gól: di Maria bebiztosította a meccs embere címet azzal, hogy 20-ról laposan kilőtte a hosszúsarkot, lövésébe pedig Gomis kapus már nem tudott belekapni. Így alakult ki a 3-0-ás végeredmény, ami ugyan nem feltétlenül tükrözi a játék képét, viszont igazságos, mert a jobbik csapat nyert. A PSG ezzel már 5 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot az egy meccsel kevesebbet játszó Lille előtt. A Rennes a vereség ellenére is az előkelő 3. helyen áll.

 

PSG – Rennes 2-0
G.: Kean (11.), di Maria (21., 73.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása