Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: otthon szaladt nagy pofonba az Arsenal – Videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 8. fordulójának zárómérkőzésén a hullámzó teljesítményt nyújtó Arsenal fogadta a remekül kezdő, de legutóbbi két meccsén vereséget szenvedő Aston Villát.

A csapatok nem estek hatalmas elánnal egymásnak, ugyanis az első valamirevaló lehetőségre 25 percet kellett várni, ám akkor megszerzi a vezetést a vendég csapat. Egy remek Barkley bokapasszt követően Targett rúgta keresztbe erősen a labdát a kapu előtt, amelyre Trezeguet érkezett kiváló ütemben, azonban nem ő a gólszerző, hanem a menteni igyekvő Saka talált saját kapujába (0-1). Az Arsenal próbált ritmust váltani, de nehézkesen ment, viszont így is adódott előttük több lehetőség is az első játékrészben, de sem Bellerín, sem Thomas Partey és Lacazette sem tudott egyenlíteni, ennek következtében vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő izgalmasan indult, előbb Trezeguet növelhette volna csapata előnyét, de nem tudott túljárni Leno eszén, majd hazai részről Dani Ceballos egyenlíthetett volna, azonban lövése hajszállal tévesztett kaput. Ezt követően egyre feljebb tolta védősorát, amire rá is fáztak, ugyanis a vendégek támadója, Ollie Watkins duplázni tud a 72. és 75. percben szerzett találataival. Előbb Barkley keresztbe lőtt labdájára érkezett kiválóan és fejelte a kapuba (0-2), majd Grealish ziccerlabdáját értékesítette higgadtan a csatár (0-3). Az Aston Villa ezzel a győzelmével feljött a hatodik helyre, de csak három pontra van az első helyezett Leicestertől, míg az Arsenal a tizenegyedik pozíciót foglalja el a tabellán.

Arsenal – Aston Villa 0-3 (0-1)
Játékvezető: M. Atkinson, Helyszín: Emirates Stadion (London)
Gólszerzők: – ill. B. Saka (25. – öngól), O. Watkins (72. 75.)

A 8. forduló további eredményei
Péntek:
Southampton – Newcastle United 2-0
Brighton & Hove Albion – Burnley 0-0

Szombat:
Everton – Manchester United 1-3
Crystal Palace – Leeds United 4-1
Chelsea – Sheffield United: 4-1
West Ham United – Fulham 1-0

Vasárnap:
West Brom – Tottenham 0-1
Leicester City – Wolves 1-0
Manchester City – Liverpool 1-1

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye