Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Cristiano Ronaldo is a kiszemeltek között lehet

Azok után, hogy az olasz sajtóban felmerült, hogy Cristiano Ronaldo nem fogja kitölteni a Juventusnál a 2022 nyaráig érvényes szerződését, máris felerősödtek a találgatások, hogy vajon a 35 évesen még mindig remek formában lévő portugál klasszis hol folytathatja karrierjét…

A nemzetközi sajtó találgatásai szerint a Paris Saint-Germain óhatatlanul az egyik legfőbb esélyes lehet Cristiano Ronaldo megszerzésére, így természetesen a párizsiak brazil sportigazgatója, Leonardo sem kerülhette el ezt a kérdés a PSGTV munkatársaitól:

“A mai futballban soha nem lehet tudni, mi fog következni. Talán holnap Cristiano Ronaldo úgy ébred, hogy azt mondja, más helyen szeretne futballozni. Hogy ki tudná őt megvásárolni? Ez egy zárt kör, amelynek a PSG is a részese lett. Általában ez a lehetőségtől és a helyzettől függ. Fel kell készülnünk erre az átigazolási piacon, és alapvetően ezt is tesszük. Megvannak a prioritásaink, a kiszemelt játékosaink, ám ettől még történhet valami előre nem látható dolog.”

A sportvezető arról is beszélt, hogy a járvány még a legnagyobb és leggazdagabb klubok működésére is hatással lesz, hiszen a gazdaság egészét érinti. “Nem gondoltunk arra, hogy az egész idényt zárt kapuk mögött fogjuk játszani. Emiatt nem tudunk jelenleg a pénzről beszélni, bár nem olyan nehéz kiszámítani. Tavaly 15-20% körüli veszteséggel zártunk, ez a mostani évben még több lesz. Őszintén szólva a PSG-nek megvan a kapacitása, hogy legyőzze a krízist. Más kluboknak ez talán nehézséget okoz” – fogalmazott a sportigazgató.

Ugyan már idén nyáron is szóba került a távozása, CR7 végül legalább újabb egy szezonra maradt a Juve alkalmazásában, de ha a 2020-2021-es szezonban sem jön az eredmény a BL-ben, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a PSG ismét rá fog repülni, ha pedig jövőre még nem tudják leigazolni, akkor 2022-ben szabadúszóként már simán favoritok lehetnek érte.