Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-pótselejtező: Izland kiéhezett a sikerre

Marco Rossi mellett természetesen az izlandi válogatott szövetségi kapitánya is megosztotta gondolatait a csütörtök esti, mindent eldöntő Európa-bajnoki selejtező kapcsán…

Az izlandi válogatott szövetségi kapitánya, Erik Hamrén szerda esti sajtótájékoztatója keretein belül osztotta meg véleményét a közelegő Eb-pótselejtezőt megelőzően az esélyekről:

“Természetesen sajnálom Marco Rossit. Ez nagyon nehéz szituáció az egész világban, de a meccsre kell összpontosítanunk. Jó lenne kezet fogni vele, de ez elmarad, minden jót kívánok neki. Nem sokat számít, hogy nem lesznek nézők. Ehhez mostanra mindenkinek hozzá kellett szoknia, Románia ellen 59 néző előtt játszottunk. Kemény ellenfélre számítunk, Bulgária ellen Magyarország megmutatta az erejét.

Sigurdsson és Szoboszlai esetében két nagyszerű játékosról beszélünk, és ha fel is fedezhetők hasonlóságok, számunkra a csapat a fontos. Nem szeretnék egyéniségekről beszélni, de tény, mindketten remek labdarúgók.

Ez a generáció remek eredményeket ért el, ha holnap győzünk, sorozatban három nagy tornán vehetünk részt. Mindenkinek a saját döntésén múlik, mikor érzi úgy, hogy visszavonul, és átadja a helyét a fiataloknak. Én a holnapi meccset nem úgy élem meg, mint egy utolsó esélyt.

Izland kis ország, hullámokban jönnek a tehetségek, nem egyszerre, de az utánpótlás-válogatottak jól teljesítenek, engem svédként lenyűgöz, hogy ilyen jó labdarúgókat nevel az ország, de nemcsak a futballt, hanem a kézilabdát is említhetjük. Én sem gondolom, hogy ez lehet az utolsó dobása ennek a generációnak, van, akinek talán igen, de amíg a csapat éhes a sikerre, lehet folytatás, és azt látom a játékosokon, hogy még éhesek, vannak céljaik.”

A magyar kormány szigorításai értelmében Marco Rossi legénysége nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell, hogy megvívja a mindent eldöntő mérkőzést Izland csütörtök este 20:45-től a Puskás Arénában.