Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Középpályásokat cserélhet az Inter és a PSG – sajtóhír

A legfrissebb megbízható olasz lapinformációk szerint a januári átigazolási időszakban egy játékoscsere készül körvonalazódni az Inter és a PSG együttesei között…

 

A La Gazzetta dello Sport várakozásai szerint a januári átigazolási időszakban az Inter együttese fel fogja kínálni a Paris Saint-Germain részére a milánóiaknál nyíltan eladásra szánt Christian Eriksen játékjogát a franciák argentin válogatott középpályása, Leandro Paredes szolgálataiért cserébe.

A 28 éves dán kiválóság lejáró szerződését megelőzően, múlt januárban mindössze 27 millió euró ellenében igazolt át a Tottenham csapatától a Nerazzurrihoz. Eriksen 2013 óta állt a Spurs alkalmazásában, korábban hosszú éveken át vezető szerepet töltött be, összességében 304 mérkőzésen 69 gólt szerzett a csapat színeiben, azonban hosszas huzavona végén végül nem volt hajlandó új szerződést kötni a londoniakkal, és a távozás mezejére lépett. Az Internél azonban nem találták meg a helyét, Antonio Conte a kezdőcsapatban csak elvétve számol vele, és már közölte a klubvezetéssel, hogy szívesen túladna rajta. Eriksen a milánói egylet színeiben az elmúlt idény második felében 26 mérkőzésen lépett pályára, többségében csereként, míg az új szezonban hatból öt bajnokin ugyan játszott, de amikor kezdőként kapta meg a lehetőséget, akkor sem tudott bizonyítani.

Eközben a 26 éves védekező középpályás másfél évvel ezelőtt 40 millió euróért cserébe igazolt a Zenittől a PSG-hez. A tavalyi BL-döntős párizsi csapat elmúlt, csonka szezonjában 33 mérkőzésen lépett pályára, míg az előző idény második felében 22 fellépés jutott neki. Paredes az új szezonban már négy bajnokin kapott lehetőséget, és múlt nyáron Olaszországból a Juventus akarta őt megszerezni. A 26-szeres argentin válogatott középpályás számára egyáltalán nem ismeretlen a Serie A mezőnye, hiszen a Chievo Verona, az AS Roma és az Empoli színeiben korábban 2014 és 2017 között már szerepelt a ligában.