Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: rangadót nyertek a franciák

Két azonos pontszámmal álló csapat találkozója volt a portugál – francia párharc, ami könnyen az első hely sorsáról is dönthetett.

Kifejezetten izgalmas első félidőt játszott a két csapat, viszont gól nem született ebben a játékrészben. Rui Patricio és Hugo Lloris is 3-3 védést mutatott be.
A második félidőben meglepő helyről érkezett a gól. A nem éppen a góljairól híres N’Golo Kanté csapott le Rui Patricio hibájára 0-1! A védekező középpályás 44. mérkőzésén mindössze a 3. gólját szerezte a francia válogatott színeiben. Ez a gól győztes gól lett és ezzel a francia nemzeti csapat fontos lépést tett a rájátszás felé.

Portugália – Franciaország 0-1 (0-0)
Helyszín: Lisszabon, Luzi Stadion Vezette: T. Stieler (német)
Gólszerzők:ill. Kanté (54.)
Sárga lapok: Pereira (31.) ill. Lloris (62.), Kanté (80.), Hernandez (82.)
Kiállítva:ill.

Portugália: Patricio – Cancelo, Fonte, Dias, Guerreiro – Pereira (Oliveira 85.), Carvalho (Jota 56.) – Fernandes (Moutinho 72.) – Joao Félix (Paulinho 85.), Ronaldo, Bernando Silva (Trincao 72.)
Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez – Rabiot, Kante, Pogba – Coman (Thuram 59.), Martial (Giroud 79.), Griezmann
Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

A mérkőzés összefoglalója

A mérkőzés előtt nem volt egyszerű dolga egyik csapatnak sem. A svédek a szövetségi kapitányukat, Janne Anderssont veszítették el a koronavírus miatt, míg a kollégájának egy tartalékos csapatot kellett pályára küldenie a vírus miatt. Pedig mindkét gárdának fontos volt a találkozó, hiszen ez egy kiesési rangadónak számított. A találkozó előtt a svédeknek, még pontjuk sem volt.

Mezőnyben kiegyenlített első félidőt produkált a két csapat, mégis két gólos előnnyel mehettek pihenőre a svédek. A 36. percben Kulusevski küzdött meg Kovacevic-csel, majd miután megszabadult a horváttól szépen tekert a kapuba 1-0! Az első félidő hosszabbításában Larsson szögletéből Danielson fejelt gólt 2-0!
A 82. percben jött össze a szépítés a horvátoknak. A első félidő hosszabbításában gólt fejelő Danielson fejéről pattant a saját kapujába a labda 2-1!

Az egyenlítés, már nem jött össze a horvátoknak, így a két csapat helyet cserélt a tabellán és immáron a horvátok állnak az utolsó helyen.

Svédország – Horvátország 2-1 (2-0)
Helyszín: Stockholm, Friends Arena Vezette: D. Siebert (német)
Gólszerzők: Kulusevski (36.), Danielson (45.+2) ill. Danielson (82.- öngól)
Sárga lapok: Ekdal (86.) ill. Caleta-Car (35.), Brekalo (68.)
Kiállítva:ill.

Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Danielson, Bengtsson – Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg – Berg, Kulusevski (Claesson 74.)
Megbízott edző: Peter Wettergren

Horvátország: Livakovic – Uremovic (Juranovic 41.), Pongracic (Melnjak 77.), Caleta-Car, Barisic – Modric, Kovacic (Rog 77.) – Brekalo (Petkovic 77.), Vlasic, Perisic – Budimir
Szövetségi kapitány: Zlatko Daric

A mérkőzés összefoglalója

Nemzetek Ligája A divízió 3. csoport állása