Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: “Nagy probléma lesz az Európa-bajnokság!”

A Nemzetek Ligája négyes döntőjébe jutó Olaszország szövetségi kapitánya, Roberto Mancini már a nyári Európa-bajnokság elé tekintget, mondván komoly probléma előtt áll.

A koronavírus-fertőzése miatt az olaszok mindhárom novemberi találkozójáról lemaradó Mancini elégedetten nyugtázta, hogy ezeken a találkozókon az Azzurri 100%-os mérleget produkált, még csak gólt sem kapott, mindezt úgy, hogy kulcsjátékosok sora (Bonucci, Chiellini, Verratti…) hiányzott a válogatottból.

Mancini elsősorban utóbbi miatt fogalmazott úgy, hogy bizony egy komolyabb problémával kell szembenéznie.

“23 játékost kell kiválasztanom majd az Európa-bajnokságra. Nagy probléma lesz ez számomra!” – Fogalmazott Mancini a Rai Sportnak adott videóinterjújában.

“Az elmúlt hónapokban azok a futballisták, akik előrébb léptek a kiválasztás során élni tudtak az eséllyel, és remek teljesítményt nyújtottak. Természetesen az ilyen jellegű problémák olyanok, amelyek a kellemes kategóriába tartoznak!” – Folytatta Mancini, aki az Inter futballistájával, Alessandro Bastonival példálózott.

“A sérülések miatt Bastoni lehetőséget kapott, és élt is vele. A fiú 10 nap alatt három találkozót játszott, és meccsről-meccsre egyre jobban ment neki a játék. Sokat kell még fejlődnie, de a jó úton jár, hogy igazi vezéregyéniség lehessen. Sok nagyszerű fiatal játékosunk van, akiknek csak ki kell bontakoznia!” – Tette még hozzá Mancini, aki azért is beszélhetett előbb az Eb-ről, és nem az NL play-offjáról, mivel az időrendben előbb szerepel a naptárban: Az Európa-bajnokság a tervek szerint júniusban kezdődne, a Nemzetek Ligája négyes döntője pedig, amelynek megrendezésére Olaszország az egyik nagy esélyes, majd csak októberben zajlana.