Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sima győzelmet aratott a Liverpool! – videóval

Igen nehéz helyzetben várta a bajnoki címvédő Liverpool gárdája a Leicester elleni mérkőzést, hiszen számos sérültje volt Jürgen Kloppnak. A “Vörösök” ennek ellenére végig uralták a találkozót és teljesen megérdemelt sikert arattak.

Az első komoly helyzet a Liverpool előtt adódott a 9. percben, Jones lövésénél azonban nagyot védett Schmeichel. Pár minutummal később ismét a dán hálóőrnek kellett résen lennie Jota kísérleténél. A 21. percben aztán góllá érett a Liverpool fölénye. Egy szögletet követően Evans ért szerencsétlenül a labdába, ami így a saját kapujában kötött ki, 1-0! Nem sokkal később Barnes előtt adódott nagy lehetőség, de lövése elkerülte a kaput. A Leicester védelme nagyon ingatag volt a rögzített helyzeteknél, a „Vörösök” több komoly lehetőséget is kidolgoztak ezekből a szituációkból. A félidő vége előtt nem sokkal megduplázta előnyét a Pool. Robertson beadására Jota érkezett, aki a hálóba fejelte a labdát, 2-0!

A második játékrész elején Schmeichel újabb óriási bravúrjára volt szükség, hogy ne dőljön el a találkozó Mané lövését követően. 2 perccel később ismét a Leicester kapusának védése, valamint a kapufa segítsége kellett, hogy ne nőjön tovább a különbség. A 77. percben ismét hatalmas lehetőség adódott a Pool előtt, de kétszer a kapufa, egyszer Albrighton, egyszer pedig Schmeichel mentette meg a vendégeket. A 86. minutumban aztán megszületett a 3. gól is. Egy szögletet követően Firmino egyedül ugrott fel fejelni és a hálóba továbbította a labdát, 3-0! A Liverpool a sok sérültje ellenére is uralta a találkozót és teljes mértékben megfojtották a Leicester City játékát.

Liverpool – Leicester City 3-0 (2-0)
Helyszín:
Anfield Road Vezette: C. Kavanagh
Gólszerzők: Evans (21. – öngól), Jota (41,), Firmino (86.) ill. –
Sárga: -ill
Justin (45.), Mendy (66.)
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Alisson – Robertson, Fabinho, Matip, Milner – Keita (N. Williams 54.), Wijnaldum, Jones – Mané (Minamino 89.), Firmino, Jota (Origi 89.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

Leicester City: Schmeichel – Fofana, Evans, Fuchs (Ünder 62.) – Albrighton, Tielemans, Mendy, Justin – Maddison, Barnes (Praet 62.) – Vardy Vezetőedző: Brendan Rodgers

A mérkőzés összefoglalója:

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: