Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: meglepő vereséget szenvedett a Dortmund, nyert a Bayern és a Lipcse – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 9. fordulójának szombati játéknapján a Bayern München és az RB Leipzig is begyűjtötte a három pontot, míg a Borussia Dortmund hazai pályán kikapott a Köln ellen.

 

A dortmundi alakulat már a mérkőzés elején futhatott az eredmény után, ugyanis a Köln a 9. minutumban Ellyes Skhiri találatával vezetéshez jutott. Egy óra elteltével már kettővel mentek a vendégek, a tunéziai középpályás duplázni tudott. Az utolsó negyedórát Thorgan Hazard tette izgalmassá a szépítőgóllal, ugyanakkor a pontszerzés nem jött össze Lucien Favre csapatának. A Kecskések az első sikerüket aratták az idényben.

Borussia Dortmund – FC Köln 1–2 (0-1)
Gólszerzők: Hazard (74.), ill. Skhiri (9., 60.)

A találkozó videós összefoglalója:

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló Lipcsének viszonylag könnyű meccse volt az újonc Bielefeld ellen. A bombaformában lévő balhátvéd, Angelino szerezte meg a vezetést a hazaiak számára, majd a második játékrész Christopher Nkunku találatával indult. A hajárban Alexander Sorloth kihagyott büntetője is belefért, igaz, a vendégek összehozták a becsületgólt.

RB Leipzig – Arminia Bielefeld 2–1 (1-0)
Gólszerzők: Angelino (29.), Nkunku (47.), ill. Klos (76.)

A listavezető bajorok a 20. percben hátrányba kerültek a Stuttgart otthonában, ám Hansi Flick gárdájának még az első félidőben sikerült a fordítás: előbb Kingsley Coman egyenlített, majd az idén megállíthatatlan Robert Lewandowski volt eredményes. A hajrában Douglas Costa állította be a végeredményt, méghozzá csereként beállva.

VfB Stuttgart – FC Bayern München 1–3 (1-2)
Gólszerzők: Coulibaly (20.), ill. Coman (38.), Lewandowski (45+1.), Costa (87.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Wolfsburg 5–3 Werder Bremen
Union Berlin 3–3 Frankfurt
Augsburg 1–1 Freiburg

Szombat
18:30 Mönchengladbach – Schalke

Vasárnap
15:30 Leverkusen – Hertha
18:00 Mainz – Hoffenheim