Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: 31-0-ra nyertek, kapott is érte kritikát a klub!

Nem szokványos dolog történt a spanyol utánpótlás futballban, amikor is a Real Madrid U9-es csapata a SAD Villaverde San Andrés amatőr együttes korosztályos csapatával találkozott.

A Madrid városa környéki ‘körzeti bajnokságban’ szombaton találkoztak a felek, ahol a blancók fiataljai 31-0-ás sikert arattak idegenben. Az eredmény nagy port kavart az utánpótlás futball ezen szintjén, ahol a gyerekek még javában tanulják a futballt, és ha még a fejlődés is a legfontosabb, egy ilyen arányú különbség elfogadhatatlan – Állítják a hazaiak.

A SAD Villaverde egy közleményt is kiadott, amelyben mind a Real Madridot, mind a spanyol szövetséget elmarasztalják: Előbbire vonatkozóan úgy érzik, másféle sport-stratégiai célok vezérelhetnék a klubot ilyen esetekben; míg utóbbit felé felrótták, hogy át kellene gondolni a csoportbeosztásokat, a profi klubokat másképp versenyeztetni.

“Ki kell fejeznünk bosszúságunkat, azért, amiértilyen szituáció előfordulhat a Grassroots futball szintjén! Elfogadhatatlan!” – Fogalmazott a kis csapat közleményében.
A SAD Villaverde frusztráció egyébként érthető, különösen a lentebb röviden taglalt Grasroots-program hitvallását tekintve.

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a 2000-res évek elején hívta életre a Grassroots-programot, a nem profi labdarúgó-tevékenység fejlesztésére, támogatására. A program lényege az egyenlőség, hogy a nem profi klubok fiataljai ugyan úgy magukénak érezzék a futballt, mint a jéghegy csúcsát alkotó  álló elit klubok.