Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Nehezen, de nyert a Paks otthonában a Ferencváros!

A magyar bajnokság 15. fordulójának szerdai játéknapján a kora esti mérkőzéseket követően mási két találkozót is lejátszottak. Mindkét meccsen a vendégek örülhettek, miután a Ferencváros a Paks, a Mezőkövesd pedig a Budafok otthonából hozta el a 3 pontot.

Kemény mérkőzés várt a listavezetőre, hiszen a szezon meglepetéscsapatához, a Pakshoz látogattak. A vezetést ennek ellenére korán megszerezte az FTC, ám a félidőt egyértelműen a Paks uralta, akiknek a szünet előtt össze is jött az egyenlítés. A második játékrész elején ismét előnybe került a címvédő. A tolnaiak ebben a 45 percben is többször megtornáztatták Dibuszt, de a Fradinak is számos nagy ziccere akadt. A találkozót végül a 86. percben sikerült eldöntenie Rebrov tanítványainak, akik győzelmükkel tovább növelték előnyüket a MOL Fehérvár előtt.

Paks – Ferencváros 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Szabó (44.) ill. Frimpong (3.), Kharatin (50. – büntető), Isael (86.)

Kevés lehetőséget hozott a két kiesés elől menekülő csapat csatája. A Budafok és a Mezőkövesd sem tudott igazán a másik fölé nőni a mérkőzés során, amit egy egyéni villanás döntött el. A 80. percben Jurina tudta bevenni Póser kapuját egy gyönyörű szóló végén. Pintér Attila együttese ezzel a sikerével felzárkózott a középmezőny végére, míg a Budafok nem tudott eltávolodni a kiesőzóna közeléből.

Budafok – Mezőkövesd 0-1 (0-0)
Gólszerő: – ill. Jurina (80.)

A 15. forduló eredményei:

Kedd:
Kisvárda 1-1 Újpest
MOL Fehérvár 1-1 Puskás Akadémia

Szerda:
Budapest Honvéd 5-1 Diósgyőr
Zalaegerszeg 2-0 MTK

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: