Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: gyengén játszva, de legyőzte az Inter a Napolit, az AC Milan ismét döntetlenezett – videóval

Az olasz bajnokság 12. fordulójában érkezett az Inter-Napoli rangadó. Egy igen eseménytelen első félidő után egy nagyon izgalmas  második játékrészt játszottak a csapatok, amelynek a végén a milánóiak örülhettek, pedig a nápolyiak emberhátrányban is nagyon harcoltak a pontért. A listavezető AC Milan bajban volt, hiszen kétszer is hátrányból kellett fordítania, de végül csak összehozott ismét egy döntetlent.

Inter – Napoli:

Az első félidő kiegyenlített és elég eseménytelen volt. A 17. percben volt egy veszélyesebb helyzete az Internek, amikor Lautaro Martinez fordult le szépen az emberéről, ám lövése a jobb kapufa mellett szállt el. A 34. percben a Napoli is megmutatta, hogy a pályán van, ekkor Zielinski lőtt a kipattanóból a bal kapufa mellé. A 45. percben még volt egy veszélyeztetés, ekkor Lukaku próbálkozhatott egy lövéssel, de végül csak a kapu bal oldala mellé lőtte a labdát.

A Napoli jobban kezdett a második játékrészben, több támadást is vezethetett. A 63. percben Lozano került helyzetbe egy beadás után, de a lövése nem volt eléggé pontos és a labda centikkel a kapu fölé ment. A 69. percben Insigne érkezett jól egy labdára a tizenhatoson és azonnal lőtt is, de Handanovic védeni tudott. A 70. percben Ospina ütötte el a tizenhatoson belül Darmiant, amiért tizenegyest ítéltek az Internek, ráadásul Insigne annyira reklamált, hogy azonnal piros lapot kapott. Lukaku állt a labda mögé, és ballal a jobb alsó sarokba lőtt. A Napoli emberhátrányban is támadott, és a 80. percben Politano próbálkozott, de Handanovic egy kézzel védte a közvetlenül a léc alá tartó labdát. A 90. percben Di Lorenzo találta magát helyzetben, kisssé jobbról lőtt is, de a labda ismét elakadt Handanovicban. A 92. percben akár egyenlíthetett is volna a Napoli, amikor egy beadás után Petagna lőtt, de a labda a bal oldali kapufáról kifelé pattant.

Inter – Napoli: 1-0 (0-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Davide Massa
Gólszerzők: Lukaku (71. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: Brozovic (57.), Lukaku (71.), Skriniar (85.), D’Ambrozio, (88.), Handanovic (90+1.) ill. Bakayoko (59.), Ospina (71.), Lozano (74.)
Kiállíás: – ill. –

Inter: Handanovic, Bastoni, de Vrij, Skriniar, Young (D’Ambrozio, 86.), Gagliardini, Brozovic (Sensi, 67.), Barella, Darmian, Martinez (Hakimi, 77.), Lukaku. Vezetőedző: Antonio Conte

Napoli: Ospina, De Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui (Ghoulam, 85.), Bakayoko (Politano, 74.), Demme (Elmas, 85.), Lozano, Zielinski (Ruiz, 74.), Insigne, Mertens. Vezetőedző: Gennaro Gattuso


Genoa – AC Milan:

Az első félidőben az AC Milan játszott fölényben. A gólhoz először a 22. percben álltak a legközelebb, amikor Calhanoglu remek lövést mutatott be egy szabadrúgásból, de Perin szép mozdulattal védett. A 36. percben a Genoa is megmutatta magát, ekkor Destro lőtt kicsivel a kapu bal oldala mellé lőtte. A 38. percben Rebic szlalomozott át a védőkön és egy az egyben vihette a labdát a kapusra, de Perin az utolsó pillanatban védett.

A második félidőt a Genoa kezdte jobban, hiszen a 47. percben megszerezték a vezetést. Shomurodov lőtt kapura, ám Donnarumma jól helyezkedett, így ki tudta ütni a labdát, de épp Destro elé, aki viszont értékesítette a kipattanót. Nem sokkal később, az 52. percben azonban egyenlített az AC Milan. Calabria lőtt közvetlenül a tizenhatos előttről, a labda pedig pontosan a kapu bal alsó sarkába ment. Nem örülhettek azonban sokat a milánóiak, mivel a 60. perbcen ismét vezetést szerzett a Genoa. Ghiglione tökéletes labdája megtalálta Destrót, aki remekül fejelt a kapu bal oldalába. A 78. percben Hauge már közel járt a gólhoz, de egy védő az utolsó pillanatban blokkolt, viszont a 83. percben már tényleg egyenlített az AC Milan. Romagnoli szöglete jól tekeredett be a kapu elé, ahol Kyatengwa érkezett rá és be is vágta a hálóba, ezzel pontot mentve a listavezetőnek.

Genoa – AC Milan: 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Destro (47. 60.) ill. Calabria (52.), Kyatengwa (83.)
Sárga lap: Pellegrini (18.), Radonovic (87.) ill. Romagnoli (25.), Castillejo (54.), Leao (83.)
Kiállíás: – ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Udinese – Crotone 0-0
Benevento – Lazio 1-1

Szerda:
Juventus – Atalanta: 1-1
Fiorentina – Sassuolo: 1-1
Genoa – AC Milan: 2-2
Inter – Napoli: 1-0
Parma – Cagliari: 0-0
Spezia – Bologna: 2-2
Verona – Sampdoria: 1-2

Csütörtök:
AS Roma – Torino (tv: Digi Sport2)

A tabella jelenlegi állása:


A góllövőlista jelenlegi állása: