Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kreatív középpályással erősítene az Arsenal! – sajtóhír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal gárdája szeretné egy kreatív középpályással megerősíteni keretét. A hírek szerint új kiszemeltjük a Borussia Dortmund játékosa, Julian Brandt.

Az Arsenal komoly gondban van ebben a szezonban, hiszen 14 fordulót követően mindössze a 15. helyen állnak a tabellán. A legtöbben abban látják az “Ágyúsok” legfőbb problémáját, hogy Mesut Özil száműzése óta nincs igazi kreatív középpályása a csapatnak. A The Athletic beszámolói alapján Mikel Arteta ezt a gondot szeretné orvosolni a téli átigazolási időszakban. Erre a hírek szerint a legújabb kiszemeltje a Dortmundban futballozó Julian Brandt, miután lemaradtak a Leipzighez szerződő Szoboszlai Dominikról, akit hónapok óta összekapcsoltak az angol gárdával. Brandt idén már nem jut akkora szerephez a sárga-feketéknél, mint korábban, így egy megfelelő ajánlat esetén mozdítható lenne.

A 24 esztendős futballista 2019 nyarán került a Dortmundhoz, amelynek színeiben 64 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken a találkozókon 8 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Ebben a szezonban ugyan már 22 meccsen szerepet kapott, ám mindössze 950 percet töltött a pályán. Szerződése 2024 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 35 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.