Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Eb után visszavonul hazája klasszisa

Az óév utolsó óráiban az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Genoa csapatának rutinos észak-macedón támadója bejelentette, hogy a 2021 nyarára halasztott Európa-bajnokság után felhagy az aktív játékkal…

 

A 37 esztendős Goran Pandev megerősítette, hogy a mostani lesz az utolsó szezonja a futballpályán, és a nyári Európa-bajnokság után visszavonul az aktív játéktól.

Az észak-macedónok nemzeti hőse a novemberi Nemzetek Ligája Playoff-döntőben Georgia ellen győztes góllal járult hozzá hazája történelmi sikeréhez, ugyanis országa fennállása első kontinenstornájára készülhet nyáron. Pandev hosszú ideje az első számú labdarúgójának számít hazájában, tekintve hogy gyakorlatilag két évtizede folyamatosan a Serie A-ban játszik: 2001-es átigazolása óta többek közt a Lazio, az Inter és a Napoli csapataiban is megfordult, 2015 óta pedig a Genoa alkalmazásában áll.

Pandev 114 mérkőzés alatt 36 gólt szerzett az észak-macedón válogatott színeiben, de az Európa-bajnokságon még lesz lehetősége további gyarapítania a nemzeti együttesben lőtt találatai számát. A kontinensviadalon Hollandia, Ukrajna és Ausztria társaságában vehetnek részt a C csoportban.

Az Eb előtt még egy nagy kihívása biztosan lesz: benntartani a Genoa csapatát az olasz élvonalban, amely a Serie A téli szünetében mindössze a 18. helyen tanyázik.