Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: fordított, majd végül nagy különbséggel nyert a Leverkusen – videóval!

Már csak két mérkőzés maradt a Német Kupa második fordulójában, ahol a legjobb 16 közé jutásért játszhatott egymással a Leverkusen és a Frankfurt – talán ez volt az eddigi legerősebb párosítás az idei kiírásban.

Két olyan csapat találkozott kedd este a kupában, amelyek jobb napjaikon gyakorlatilag bármely nagy vadat le tudják győzni Németországban. A keretek tele tehetséges játékosokkal – könnyen egy fantasztikus meccs sülhetett ki ebből.

Az alaphangot már a 6. percben megadta a vendég csapat: Andre Silva gyönyörű átadása után a válogatott támadó, Younes értékesítette határozottan a helyzetét. Ezek után pedig a nagy tempó még inkább megnőtt és mindkét oldalon lehetőségek sokaságát jegyezhettük fel. Főleg az első 20 percben élt nagyon a Frankfurt – Silva akár meg is duplázhatta volna csapata előnyét, ám miután elegáns mozdulattal átjátszotta védőjét, a kapusba durrantott. Jöttek viszont a hazaiak is. A sötét mezesek fokozatosan kerültek egyre közelebb a gólhoz, majd a 27. percben egy kezezés után büntetőt végezhettek el. Alario középre lőtt, Trapp viszont elvetődött a sarokba – döntetlenről folytatódhatott a játék.

Az első félidő összességében jó iramban telt és látványos futballt hozott, kiegyenlített játékkal. Nézőként nem lehetett okunk panaszra, habár a csapatok elég sokat hibáztak, amiből érezhető volt, hogy lesz itt még csavar a folytatásban. A fordulás után nem sokkal ennek megfelelően jött is az újabb gól: egy beívelt szabadrúgás után Tapsoba fejelt gólt, így a Leverkusen fordítani tudott. A Frankfurton volt a sor, hogy nyomást gyakoroljon ellenfelére. Mindez azonban nem ment nekik valami jól. A mezőnyben nem tudták teljesen ledominálni a Gyógyszergyáriakat, akik a második játékrészben már valamivel stabilabbnak, rendezettebbnek tűntek. Itt már a védelmek nem engedték olyan könnyedén érvényesülni a támadókat, így jóval kevésbé lett látványos a meccs és a tempó is visszaesett.

A 67. percben aztán Amiri átadása, ami után Diaby vette be a kaput és változtatta 3-1-re az állást – úgy tűnt, eldőlt a meccs. A 73. percben azonban új lendületet kapott a játék Tah kiállításával: a leverkuseni védő utolsó emberként szabálytalankodott, te még pont a tizenhatoson kívül, így a büntető elmaradt. Hutter együttese így új esélyt kapott, de nem tudtak élni ezzel. Alig-alig jutottak el lehetőségekig, Hrustic pedig a hajrában ordító lehetőséget puskázott el. Ez döntő hibának bizonyult és szinte rögtön utána jött is a túloldalon elfutó Diaby, aki egyedül vezethette Trappra a labdát és ezúttal sem hibázott. A francia duplázni tudott, a Leverkusen pedig végül egy sima, 4-1-es sikert könyvelhetett el.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 4-1
G.: Younes (6.), Alario (27. – büntető), Tapsoba (49.), Diaby (67., 87.)

A 16 közé jutásért vívott mérkőzések:

December 22., Kedd:
Augsburg – Leipzig 0-3
Hoffenheim – Greuter Fürth (II.) 2-3 – büntetők után
Köln – Osnabrück (II.) 1-0
Ulm (IV.) – Schalke 04 1-3
Braunschweig (II.) – Borussia Dortmund 0-2
Dresden (III.) – Darmstadt (II.) 0-3
Elversberg (IV.) – Mönchengladbach 0-5
Union Berlin – Paderborn (II.) 2-3

December 23., Szerda:
RW Essen (IV.) – Düsseldorf (II.) 3-2
Wolfsburg – Sandhausen (II.) 4-0
Hannover 96 (II.) – Werder Bremen 0-3
Mainz – Vfl Bochum (II.) 2-3 – büntetők után
Vfb Stuttgart – Freiburg 1-0
Wehen (III.) – Regensburg (II.) 0-1 – büntetők után

Január 13., Szerda:
20:45 Kiel – Bayern München (Sport 1)