Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hazai pályán bukott a forduló előtti éllovas Lyon – videóval

Az AS Monaco pénteki és a Paris Saint-Germain szombati győzelme a forduló előtti éllovas Olympique Lyon vasárnap este a Metz ellen lépett pályára a francia bajnokság (Ligue 1) aktuális körében…

Jókora meglepetésre a Metz egy hajrábeli találat jóvoltából 1-0-ra legyőzte idegenben az Olympique Lyon együttesét. Az első félidőben szinte végig a Lyon játszott fölényben, amely azonban gólok formájában nem mutatkozott meg, a lehetőségek rendre kimaradtak. A második etap során sem történt változás, Depayék egyre több helyzetet dolgoztak ki, de veszélyes ellentámadásai révén a vendégek sem tétlenkedtek. Sokáig úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel ér véget az összecsapás, ám a rendes játékidő legutolsó percében Boulaya tökéletesen kiugratta a csereember Aaron Leyát, aki könnyűszerrel vitte el Lopes kapus mellett a labdát, majd éles szögből a hálóba gurított, megszerezve ezzel a három pontot érő találatot csapata javára.

Győzelmével a Metz a kilencedik helyre kapaszkodott fel a szoros középmezőnyben, a Lyon pedig képtelen volt visszavenni vezető pozícióját, jelenleg a PSG és a Lille mögött két-két ponttal foglalja el a harmadik helyezést.

Olympique Lyon – Metz 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Leya (90.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye