Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Ismét legyőzte a Tottenhamet a Liverpool! – videóval

Bő egy hónappal ezelőtt még a Premier League első helyéért küzdött a Liverpool és a Tottenham gárdája, azóta viszont több alkalommal is botlottak a felek, így most a 4. helyért zajlott ez a csata. Végül ezt a mérkőzést a decemberihez hasonlóan a Liverpool nyerte meg. A “Vörösök” az első játékrész végén szerezték meg a vezetést, majd a második félidő közepére el is döntötték a találkozót, megszakítva ezzel a rossz szériájukat.

Már a 2. percben óriási gólszerzési lehetőség adódott a Liverpool előtt, de Mané tőle nem megszokott módon elhibázta ezt az esélyt. Az ellentámadásból rögtön gólt szerzett a Tottenham, ám ezt végül a játékvezető érvénytelenítette, mert Son korábban centikkel, de lesen volt. A játék képe teljesen megegyezett a két fél december közepi meccsével, a Liverpool irányította a játékot, a Tottenham pedig a kontráktra rendezkedett be. A 42. percben Mané eresztett meg egy lövést, de Lloris nagy bravúrt tudott bemutatni. A hosszabbítás utolsó percében aztán előnybe került a Liverpool. Manét sikerült kiugratni, aki kiválóan centerezett Firmino elé, 0-1!

A második játékrész elején nagyob bekezdett a Liverpool. Előbb Salah lövése kerülte el a kaput, majd egy perccel később Mané kísérletét hárította Llrois, de a kipattanót Alexander-Arnold vágta a hálóba, 0-2! Nem sokáig örülhetett azonban a kétgólos előnynek Jürgen Klopp csapata. A Tottenham következő támadásából ugyanis Höjbjerg talált be egy gyönyörű kapáslövéssel, 1-2! A 65. percben ismét visszaállította a kétgólos különbséget a Liverpool. Egy beadást nem jól számított ki Rodon, Mané pedig azonnal kihasználta ezt a lehetőséget és a léc alá bombázta a labdát, 1-3! Ezt követően a Tottenham már nem tudott felpörögni, érződött a csapaton, hogy a második félidőben már nem volt a pályán Harry Kane, aki az első játékrészben kétszer is lenn maradt. Összességében a Liverpool megérdemelt győzelmet aratott és a szezon folyamán másodszor is legyőzték a Tottenhamet. Ezen kívül Jürgen Klopp legénysége 5 forduló után tudott ismét győzelmet aratni, így 4 pontra megközelítették az éllovas Manchester Cityt.

Tottenham – Liverpool 1-3 (0-1)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadium Vezette: M. Atkinson
Gólszerzők:
Höjbjerg (49.) ill. Firmino (45+4.), Alexander-Arnold (47.), Mané (65.)
Sárga lapok:
Bergwijn (30.) ill. Thiago (24.), Phillips (50.)
Kiállítás: – ill. –

Tottenham: Lloris – Davies, Dier, Rodon – Doherty, Höjbjerg, Ndombele, Aurier (Winks 46.) – Son, Kane (Lamela 46.), Bergwijn (Bale 81.) Vezetőedző: José Mourinho

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip (Phillips 46.), Henderson, Robertson – Wijnaldum, Thiago (Jones 78.), Milner – Mané, Firmino (Origi 87.), Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A 20. forduló eredményei:

Kedd:
Crystal Palace 2-3 West Ham
Newcastle 1-2 Leeds
Southampton 1-3 Arsenal
West Brom 0-5 Manchester City

Szerda:
Burnley 3-2 Aston Villa
Chelsea 0-0 Wolverhampton
Brighton 0-0 Fulham
Everton 1-1 Leicester
Manchester United 1-2 Sheffield United

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: