Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchesterben mindenki komolyan veszi az El-t

A remek rajt ellenére a Manchester United búcsúzni kényszerült a bajnokok Ligájától, de a csoport harmadik helyével biztosították az Európa-liga szereplésüket. A nagy múltú klubnál a kisebbik európai kupasorozatot is komolyan veszik, sőt a cél a kupa megnyerése.

Erről beszélt a csapat második számú kapusa, Dean Henderson. A tehetséges saját nevelésű játékosnak különösen fontos lehet az El, hiszen David de Gea mögött nem sok lehetőséget kap, azonban a  spanyol kapus a korábbi években is pihenőt kapott ezekről a meccsekről.

“A trófeák rendkívül fontosak ennél a klubnál és sajnos az elmúlt pár évben nem sikerült gyarapítani a meglévők számát, ezért mindenképp szeretnénk valamit nyerni ebben a szezonban. Ezen dolgozik mindenki.”– nyilatkozta a klub honlapjának.

Henderson az idei szezonban debütálhatott a nemzetközi porondon, ő védett a Basaksehir elleni mérkőzésen, amit United 2-1-re elveszített. Eddig ez az egy nemzetközi meccse van a 23 éves kapusnak.

A csapat brazil középpályása, Fred is hasonlóan elszánt a sorozattal kapcsolatosan.
Meg akarjuk nyerni a sorozatot. Fontos számunkra ez a kupa, ezért mindent meg fogunk tenni, hogy a végén elhódíthassuk a trófeát.”

A Manchester United a spanyol Real Sociedaddal találkozik az Európa-liga legjobb 32 csapata között. Az első találkozott Torinóban a Juventus stadionjában rendezik, a koronavírus miatt érvényben lévő spanyol korlátozások miatt.

Ez az ötödik szezon, amikor az angol klub részt vesz a sorozatban. Először, még 2011-12-es szezonban, amikor szintén a BL-csoportjukból pottyantak ki, akkor kiejtették az Ajaxot, azonban a következő körben kikaptak a későbbi döntős, Athletic Bilbaotól. 2017-ben megnyerték a sorozatot, az előző idényben pedig az elődöntőig jutottak.