Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: a klublegenda, már nagyon várja az elnökválasztást

Alig több mint két hét és március 7-én megtartja elnökválasztását a Barcelona, amit a klubtörténetének legtöbb mérkőzésen szereplő játékosa, Xavi Hernandez is izgatottan vár.

A játékosként a Barcával minden megnyerő Xavi, 2019-ben fejezte be játékos pályafutását a katari Al Saddban, amit azóta vezetőedzőként vezet.

A 41 éves szakember a FIFA-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy boldog a jelenlegi klubjánál, de azért elég sejtelmesen fogalmazott.
“Egy igazán remek ázsiai klubnál vagyok. Boldog vagyok, de meglátjuk mit hoz a jövő.”
Xavi beszélt az elnökválasztásról is.
“Kétségtelenül egy álmom, hogy a Barcelonát irányítsam. Azóta vagyok Barcelona rajongója, amióta a világra jöttem. Hamarosan jönnek a választások – meglátjuk ki lesz márciusban a klub elnöke.”

Az elnöki pozícióért hárman indulnak, Joan Laporta, Victor Font és Toni Freixa. Victor Font pedig Xavival kampányol, korábban elmondta szeretné, ha a klublegenda vezetné a csapatot.
„Régóta építjük ezt a projektet és abban hiszünk, hogy ehhez a projekthez szükséges egy struktúrát is felállítani. Az idő még nem jött el, hogy az eredményorientáltak legyünk és ezt nézve lenne értelme Xavi számára, hogy csatlakozzon ebbe a struktúrába. Ő a legjobb jelölt, hogy a projektet vezesse.”

Xavi élő legendája a klubnak, 767-szer lépett pályára klub színeiben, ami jelenleg még a legtöbb, azonban Lionel Messi csupán 7 mérkőzéssel lemaradva követi. Ha csak a bajnoki mérkőzéseket nézzük, akkor egálra áll a két játékos, 505-505 találkozóval.