Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG ajánlatot tesz a Bayern távozó sztárjának – sajtóhír

A közelmúltban jelentette be idény végi távozását a Bayern München csapatának egykori meghatározó hátvédje, a világsajtóban pedig természetesen csak még tovább fokozódtak a jövőjét firtató találgatások…

A korábbi értesülések szerint a Real Madrid és a Barcelona érdeklődése mellett leginkább PL-csapatok csábították a Bayern München csapatától hosszú idő után elköszönő David Alabát, azonban a Sky Germany információi szerint a Paris Saint-Germain együttese is készen áll ajánlatot tenni a nyártól szabadon igazolható játékosért.

Alaba 2008-ban került a Bayern utánpótlásához, és fokozatosan nőtte ki magát a csapat alapemberévé, azonban az elmúlt idényben hiába szerepelt 42 tétmérkőzésen, a csapatot sújtó sérülések miatt többnyire az általa kevésbé kedvelt belső védő poszton kellett helytállnia. Ez idő alatt a fiatal kanadai Alphonso Davies kirobbanthatatlanná vált Alaba első számú posztjáról, a balhátvéd pozíciójából, sokak szerint ez vezetett végül ahhoz, hogy elhagyja a klubot.

A szigetországi sajtó úgy tudja, hogy az osztrák védő szeretné kipróbálni magát a Premier League-ben, ahonnan leginkább a Chelsea és a Liverpool látná szívesen, eközben a spanyol lapok abba az irányba kardoskodnak, mely szerint a La Liga jelentheti az álmok netovábbját a játékos számára.

Alaba a több mint egy évtized alatt 415 mérkőzésen védő létére 33 gólt és 50 előkészítést regisztrált a bajoroknál, most mégis úgy tűnik, hogy egy fontos állomás lezárására készül.